Щоб знизити кількість автівок, які щодня паралізують центр Києва, в’їзд у серце столиці можуть зробити платним.

Про це повідомляє Politeka.

В Києві зареєстровано понад 900 тисяч автомобілів. Крім того, з передмістя також водій приїздять на роботу на авто. В годину пік у столиці в’їжджає близько 100 тисяч автомобілів, і більшість із них прямує через цетр міста.

Для вирішення цих проблем депутати пропонують наступне:

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

- зацікавити населення їздити в громадському транспорті
побудувати паркінги-перехоплювачі (стоянки біля станцій метро)
сортувати паркувальні місця уздовж вулиць;

- чітко контролювати правила парковки в дозволених місцях і встановити високі штрафи за їх порушення.

- також планується поступово ввести в Києві платний в’їзд до центру.

До слова, 27 чересня вступив в дію новий закон про паркування, який має на меті прибрати зі столичних вулиць стихійно припарковані автомобілі, які часто заважають руху громадського транспорту та пішоходів.

Так, щоб навчити водіїв культурі паркування, вводяться чималі штрафи. Так, найменший - 255 гривень за залишену автівку в недозволеному місці. Максимальний розмір штрафу 1700 гривень.

Крім того, слідкувати за водіями та їх авто буде спеціальна патрульна поліція.

Нагадаємо, нещодавно в мережі з'явилася інформація про те, що держава ввела нові заходи контролю за водіями. Уряд вирішить роблему за допомогою фото- та відеофіксації.

Як повідомляв раніше Знай.ua, екперти розповіли, як швидко відновити втрачені водійскі документи. Українцям показали список окументів, які необхідні для відновлення втраченого.

Також Знай.ua писав, що мережу сколихнула новина щодо свавілля, яке відбулось на Залізничному вокзалі в Києві. Як розповідає постраждалий, провідниця потягу сполученням "Ковель – Москва" прогнала пасажира, який надав працівниці електронний квиток.

Дивіться: Нові правила гри для водіїв. Що зміниться