Ранок у день пленарного засідання депутатів Київради виявився "кольоровим" та гучним. О 9:45 під будівлею столичної мерії відбулася акція протесту "Київрадо, годі спати!", де зібралося кілька десятків киян. Головними їхніми цілями були: захищення Осокорків від забудовника та розірвання договору з івестором ТРЦ на Поштовій площі. На депутата Київради Сергія Гусовського, що приєднався до громади, чекала розплата за "корупційну діяльність" та "роздачу землі родичам". Активісти облили його зеленкою та обкидали яйцями прямо в холі КМДА.

Затриманих відвезли до Шевченківського відділку поліції

У зв’язку із цими подіями, пленарне засідання депутатів Київради, що мало розпочатися сьогодні о 10:00, було зірване і перенесене на 14:00. Втім, і у другій половині дня народним обранцям так і не судилося приступити до розгляду планових питань.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Одночасно і стартом, і фінішом засідання став виступ очільника столичної Нацполіції Андрія Крищенка.

"19 осіб було затримано і доставлено до Шевченківського управління поліції в порядку статті 208 Кримінального процесуального Кодексу. Станом на другу годину дня, вже відкрито 2 кримінальних провадження – за частиною 2 статті 296 "Групове хуліганство" та статтею 342 "Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського", тому що під час цієї операції постраждав і працівник поліції", – розповідає начальник начальник ГУ НП м. Києва Андрій Крищенко.

Наразі тривають слідчі дії, збираються докази та опитуються свідки, аби пред’являти обґрунтовані підозри по даній справі.

Одразу після цього відбувся брифінг облитого зеленкою депутата. повідомив Сергій Гусовський, лікарі констатували опік очей. На те, щоб відмити зеленку, пішло близько години. Це відбувалося в кабінеті офтальмології.

"Він – токсична людина і корупціонер"!

Коментар щодо дій "зелених чоловічків", що здійснили напад, надав представник Національного корпусу. Варто зазначити, що поруч із невідомими у формі кольору хакі були молоді чоловіки із написом "Національний корпус" на спині.

"Його фракція (люди, які, скоріш за все, не святі, як і всі депутати) позбулися Гусовського, оскільки він токсична людина. Зараз же триває процедура позбавлення його мандату. Аби йому не вдалося у якийсь спосіб повернути собі мандат, ми його люстрували. Ці дії здійснили "невідомі патріоти", які намагалися поставити йому гострі питання з приводу виділення землі, яку він роздавав своїм родичам, його ресторанів, яких стає дедалі більше. Але ж відповіді не отримали – ось і результат", – зауважив представник Національного корпусу Микита Макеєв.

За словами Микити Макеєва, серед "невідомих патріотів" були і колишні учасники АТО, і члени громадських організацій.

Пленарне засідання, що мало відбутися 4 жовтня, було перенесено на наступний вівторок, 9 жовтня.

Про подальший розвиток подій "зеленої" акції протесту, читайте на сайті Знай.ua.

Також Знай.ua писав про масштабні протести в центрі столиці. У Києві сотні людей перекрили Грушевського - центр паралізовано. У місті проходять одразу декілька серйозних мітингів.

Раніше Знай.ua писали про те, як киянам вдалося вирвати із лап забудовників кілька зелених ділянок. Завдяки їхнім старанням, місце відпочинку облаштують на Печерську, а два сквери – у Дніпровському районі.

Автор: Анна Редька