Жителів української столиці розгнівали новиною про те, що старт опалювального сезону знову відкладається. Так, "Нафтогаз України" планує укласти угоду з комунальним підприємством "Київтеплоенерго" про прийом боргів "Київенерго" через суд. Судове засідання відбудеться 10 жовтня.

Про це стало відомо завдяки заяві першого заступника голови правління "Нафтогазу" Сергія Переломи.

Нафтогаз
Нафтогаз

"Завдяки прийнятим урядом рішенням (про виділення комунальному підприємству коштів на покриття різниці в тарифах, - ред.) є істотний позитивний зсув. Але, як всім відомо, зараз йде судовий розгляд і суд повинен прийняти остаточне рішення, тобто затвердити мирову угоду, над яким ми працюємо. Судове засідання призначено на 10 жовтня", - сказав Перелома.

Гаряча вода
Гаряча вода

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Він зазначив, що попередні домовленості між сторонами є й їх реально здійснити. Дану інформацію також підтверджують в КМДА. Заступник київського міського голови Петро Пантелєєв повідомив, що підготовлений текст мирової угоди з НАК Нафтогаз України, який зараз узгоджують всі зацікавлені сторони.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів допоможе столичній владі до кінця поточного тижня вирішити проблеми гарячого водопостачання в квартири киян. Про це прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив в ефірі одного з українських телеканалів. Мінфін перерахував кошти, які дозволять врегулювати кризу з гарячою водою в Києві.

"Думаю, до кінця тижня ми все зробимо. Ми допоможемо від уряду, щоб це відбулося",- зазначив чиновник.

Варто нагадати, що Мінфін України нарахував НАК "Нафтогаз" першу частину субвенції, виділеної урядом для теплопостачальних підприємств Києва на те, щоб погасити борги, що з'явилися через різниці в тарифах.

Таку інформацію повідомляють українські ЗМІ, посилаючись на прес-секретаря заступника голови КМДА Петра Пантелєєва Юлію Грамотну. Відзначається, що такий крок дасть можливість КМДА приступити до вирішення питання з гарячим водопостачанням у Києві.

Нагадаємо, чинуші налякали українців новими "покращеннями".

Як повідомляв Знай.uа стало відомо, коли киянам повернуть гарячу воду.

Знай.uа писав, без світла, води і даху: негода гарненько познущалася з українців.