Депутати Київради планують змінити правила зарахування дітей до дошкільних закладів освіти. Кому ж пощастить отримати першочергове право влаштувати свою дитину до дитсадка?

Вже п'ять років у столиці малюків зараховують до дитсадків за допомогою електронної черги. І хоча батькам доводиться реєструвати в ній своїх чад мало не з народження, завдяки такій системі вдалося викорінити ряд проблем, - пише "Сегодня".

Втім залишається ще безліч проблем, серед яких нестача місць та корупція.

у садочку

"Система електронного запису в комунальні установи дошкільної освіти автоматично розсилає запрошення на вільні місця в садочках дітям, які стоять у черзі. Але не враховує спорідненість братів/сестер, місце навчання або місце роботи батьків. Проект рішення дасть можливість зняти соціальну напругу серед батьків, які змушені влаштовувати дітей в різні садочки, часто віддалені від місця проживання. А що стосується працівників дитсадків, це дозволить зменшити плинність кадрів", – йдеться у документі.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Батькам така ініціатива звісно ж до вподоби.

"У мене в цьому році пішов син в молодшу групу, через два роки буду віддавати в садок доньку. Звичайно, мені хочеться, щоб її без проблем взяли в садочок до братика. Не впевнена, що до того часу настане наша черга", – каже мешканка Дарницького району Ольга Кошова.

дитсадок

На сьогодні у столиці працює 627 дитсадків (568 комунальних, 14 відомчих і 44 приватних), які прийняли 113 тисяч дітей. Втім чрга все ще залишається величезною, місць всім бажаючим не вистачає. І це тільки ті, кому місце потрібно вже зараз. Всього ж в електронній черзі близько 11 тис. записів.

Наразі гостро стоїть проблема будівництва нових закладів, а також капремонт уже існуючих.

Нагадаємо, депутати пояснили, кого позачергово зарахують до дитсадків.

Як повідомляв портал Знай.ua, батькам розповіли, що потрібно, щоб зібрати дитину до садочка.

Також Знай.ua писав про те, що батькам пояснили різницб між приватним та державним дитсадком, та чи варто переплачувати.

Дивіться: У виховательки дитсадка виявили страшне захворювання