У Києві останнім часом люди помітили величезну кількість сонечок і мошок. Вони буквально "атакують" будинки місцевих жителів, лізуть до квартир та доставляють усім дискомфорту.

Про це повідомлять кияни в соцмережах.

Комахи сидять на стінах та вікнах житлових будинків. Про це написала користувач мережі Ірина Ружинська у спільноті "Виноградар" у Facebook.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У коментарях жителі Виноградаря скаржаться на це. Багато людей зазначили, що їхні домашні тварини реагують на сонечок і кидаються на вікна.

"Хай їм грець - тим корівкам! Коти скачуть на скло балкона - обірвали тюль з карнизом. Все в зачіпках від кігтів. Не могла зрозуміти, чого вони подуріли! придивилась - багато "корів" повзає та літає",

"Як від них позбутися? Лізуть у всі щілини",

"Ще й кусаються", - пишуть українці.

Скріншот коментарів

Крім того, користувачі мережі зазначають, що через камох найбільше страждают діти, оскільки не знають про небезпеку та намагаються взяти жуків в руки. Крім того, діти без нагляду дорослих відчиняють вікна та вибігають на балкони, щоб дістати яскравих комах.

"Слідкуйте за дітьми! Син поліз відчиняти вікно, щоб дістати сонечок. Добре, я в кімнату зайшла, запинила його", - пише в соцмережі Аліна Скала.

Українців атакували небезпечні комахи

У кінці літа активізувалися оси та шершні. Цілий рій небезпечних жаючих комах напав на жителів Дніпра. В результаті навіть були летальні випадки.

Їхні укуси становлять небезпеку для здоров'я, каже ентомолог Олексій Куценко. Тому з такими комахами потрібно поводитися дуже обережно.

Нагадаємо, дослідники Сполучених Штатів знайшли на обох узбережжях США в буквальному сенсі слова навалу сибірської молі-крихітки, яка потрапила на територію Північної Америки разом з паростками далекосхідних карликових в'язів, які входять в її раціон харчування.

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені зєясували, як комахи розмножуться без партнера.

Також Знай.ua писав про те, що укуси комарыв можуть спровокувати рак.