Нафтогаз України, комунальне підприємство Київтеплоенерго і Київенерго нарешті дійшли згоди, а це означає, що гарячу воду кияни все ж побачать, та навіть швидше, ніж думали.

Про це повідомили у прес-службі Нафтогазу.

Так компанії нарешті підписали мирову угоду, яка передбачає визнання правонаступництва за борговими зобов'язаннями "Київенерго" перед "Нафтогазом" у розмірі майже 2,4 мільярди гривень.

При цьому, питання справляння додаткових нарахувань підлягає вирішенню в судовому порядку в рамках окремих судових спорів.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Очікується, що вже у середу 10 жовтня, Господарський суд міста Києва затвердить цю угоду. Це дозволить Нафтогазу і Київтеплоенерго протягом п'яти днів підписати угоди щодо постачання газу для виробництва теплоенергії.

гаряча вода

За словами першого заступника голови правління Нафтогазу Сергія Переломи, підписання мирової угоди зеншує ризики зриву опалювального сезону у столиці, а також дасть можливість у найкоротші терміни увімкнути гарячу воду для населення.

"Після затвердження судом мирової угоди ми готові в будь-який час підписати з Київтеплоенерго договору про постачання газу на умовах, передбачених урядовою постановою про покладення спецобязательств, і сподіваємося, що Київтеплоенерго зможе виконати необхідні умови для отримання номінацій", - зазначив представник Нафтогазу.

У Мінфіні раніше відзначали, що після отримання постанови, до 12 жовтня включно, будуть укладені договори між Київенерго і Київтеплоенерго про передачу кредиторської заборгованості, а після цього – орієнтовно 16-17 жовтня – між Київтеплоенерго " і "Нафтогаз" на постачання газу.

Додамо, кияни цього року кілька місяців не мають гарячої води у квартирах.

Нагадаємо, столичний очільник Віталій Кличко розповів, звідки в нього вдома гаряча вода та що робити киянам, щоб і вони її отримали.

Як повідомляв портал Знай.ua, у киян із кранів потік кисіль.

Також Знай.ua писав про те, що жителів української столиці розгнівали новиною про те, що грітися їм доведеться лише на сонці.

Дивіться: Скільки Київ заборгував за газ