Ще з минулого року у Києві триває будівництво на Поштовій Площі, яке обернулося масою скандалів. КМДА вже більше шести місяців не може впоратися із вирішенням питання.


Як повідомляє спеціальний кореспондент Знай.ua з місця подій, троє народних депутатів 11 жовтня прийшли до Київради, аби змусити проголосувати за розірвання угоди з інвестором на зведення ТРЦ в історичному центрі міста.
На думку політиків, потрібно у першу чергу думати про масштаб і важливість знайдених там архітектурних знахідок.

Забудова на Поштовій площі
Забудова на Поштовій площі

Ситуація не дає спокою активістам: десятки небайдужих постійно звертаються зі скаргами, вони впевнені: КМДА повинна ставити на перше місце інтереси громадян, а не бізнес і фінансову сторону.

Забудова на Поштовій площі
Забудова на Поштовій площі

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Протягом останнього часу у Києві побудували чимало нових торговельних центрів та бутіків, а от культура та історія всіх слов'янських народів мало кого цікавить.

Забудова на Поштовій площі
Забудова на Поштовій площі


Проект рішення нардепа Гусовського поки що не набирав необхідної кількості голосів. Тому представники громадськості наполягають на тому, аби мер міста Віталій Кличко та його соратники нарешті перестали ігнорувати це і розірвали угоду.

Забудова на Поштовій площі
Забудова на Поштовій площі


Як відомо, минулого року чиновники КМДА перевірили скандальне Петиція про збереження археологічних пам'яток на Поштовій площі столиці зібрала 13 тисяч підписів. В центрі споруджують торговельний центр на місці розкопок вулиць часів Київської Русі, рівняли ґрунт під бетонну плиту, яка стане підлогою магазину.

Забудова на Поштовій площі
Забудова на Поштовій площі

Цей процес зафіксували громадські активісти й виклали в інтернет, після чого прийшли на площу із акцією протесту. Міська влада неодноразово обіцяла на тому місці збудувати музей для збереження унікальних знахідок, але досі цього не зробила.


Дивіться: ТРЦ на Поштовій Площі у Києві, розірвання угоди


Нагадаємо, стало відомо, що з'явиться на місці закритої "Кінопанорами" у столиці.
Як повідомляв Знай.ua, у Києві 11 жовтня з самого року відбулася масова акція протесту власників машин на іноземних номерах.
Також Знай.ua писав, під будівлею Міністерства внутрішніх справ України (МВС) влаштували масове побоїще.