Під стінами КМДА зібралися активісти на масову акцію протесту проти скандального будівництва ТРЦ на Поштовій площі.

11 жовтня заплановано засідання саме з цього приводу, розглянуть питання про повернення громаді ділянки, яку раніше виділили під музей, але так його і не побудували.


Як повідомляє Politeka, ця територія була передана під будівництво торгового центру, однак після того, як на площі почалися розкопки, громадськість виступила проти забудови історично важливої ділянки. Тільки за рішенням Київради можна вивести ділянки з-під забудови.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще


Спочатку вони планували потрапити на засідання, однак у них виникли труднощі у зв’язку з неповним попереднім списком і помилками в прізвищах учасників акції. Мітингувальники не відступалися, поки до них не вийшов мер Віталій Кличко.

Він пообіцяв, що музей на площі буде відкрито, проте зауважив, що відмова інвестору, який отримав дозвіл на будівництво ТЦ в 2008 році, буде означати виплату містом неустойки.


Кличко також прокоментував "труднощі з допуском учасників акції" на засідання, заявивши, що для цього їм потрібні перепустки. Після цього мер спішно покинув місце проведення акції, пообіцявши направити до мітингувальників відповідального за видачу перепусток.


Активісти запевняють, що спільного рішення влада та мешканці міста так і не знайшли, але інвестиційну угоду так чи інакше доведеться розірвати. Влада посилається на те, що неустойка інвестору складе 1 млрд грн, але ця сума ніде не регламентована.


Дивіться: скандальне будівництво ТРЦ на Поштовій, у Кличка вимагають пояснень


Нагадаємо, до КМДА прийшли активісти із вимогою розірвати договорів щодо будівництва у центрі міста.
Як повідомляв Знай.ua, у столиці власники машин на іноземних номерах влаштували масову акцію протесту проти подорожчання пального.
Також Знай.ua писав, киянам розповіли, коли нарешті дадуть гарячу воду.