У четвер, 11 жовтня, стало відомо, про стовп густого диму у районі Відрадного.

Про це виданню повідомив Олександр Макушенко, прес-офіцер ДСНС Києва.

Столичні пожежники розповіли, що загоряння сталось на території Кисневого заводу. Крім того відзначається, що стовп диму видно з різних районів Києва.

Разом з тим варто відзначити, що декілька днів поспіль вся Україна завмерла біля телеекранів, спостерігаючи за перипетіями на Чернігівщині, де гриміли масштабні вибухи військових складів.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Суспільство, політики та жителі самої Ічні намагаються знайти відповідь на запитання, що ж насправді стало причиною надзвичайної події і хто стоїть за трагедією невеличкого містечка?

Власну думку з цього приводу у розмові з українськими ЗМІ висловив експерт з питань безпеки, ветеран зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан.

Зокрема, він назвав основні версії, які повинні взяти за основу розслідування працівники СБУ, які ведуть офіційне слідство. Також він закликав правоохоронців довести розслідування до логічного кінця, адже це вже не перша подібна трагедія.

"Коли мене на наступний ранок після вибуху запитали про Ічню, я висунув три версії. Перша - ситуація пов'язана з безвідповідальністю конкретних посадових осіб. Друга - спроби приховати розкрадання боєприпасів та стрілецької зброї. І третя, якої я дотримуюся - це диверсія, так як Ічня знаходиться недалеко від кордону з Росією, і це вже не перший, і не другий випадок, коли вибухають такі серйозні арсенали", - розповів військовий.

Крім того він відзначив, що відповідні органи повинні відповідально поставитись до безпеки складів зі зброєю, адже такими темпами Україна, яка перебуває у стані війни постійно втрачає дорогоцінне озброєння.

"Кожен склад може вибухнути. Але потрібно розуміти, що яким би не був цивільно-демократичний контроль над сектором безпеки і оборони, він повинен відбуватися в рамках закону "Про державну таємницю". Зараз багато журналістів і політики намагаються з'ясувати, скільки чого і де лежить. В умовах, коли у нас йде війна, ми повинні уникати поширення пліток, сіяння паніки. Це веде до паралізації суспільства, і ми не повинні виказати ту інформацію, якою може скористатися ворог і нанести нам ще більших збитків", - резюмував експерт.

Крім того варто додати, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Кабмін виділив 100 мільйонів гривень на відновлення міст і сіл у Чернігівській області, які постраждали в результаті пожежі та вибухів боєприпасів на складах Міністерства оборони біля Ічні.

Нагадаємо, у Гройсмана порахували, скільки Ічня буде коштувати Україні.

Як повідомляв "Знай.ua", що робитиме влада та скільки потрібно на ліквідацію пожежі в Ічні.

Також "Знай.ua" писав, що хто з винних поніс справжнє покарання за вибухи на військових складах.

Мешканці Ічні розповіли про нічні вибухи