В українській столиці на Майдані відбудеться акція, яку присвятять отриманню Україною Томоса про автокефалію УПЦ. Відомо, що захід пройде 12 жовтня у центрі Києва о 19:00.

Назва акції, обіцяє бути урочистою та масовою - "Кагор на Майдані". Про це пише портал "Політека".

"Томос є. Рішення прийнято. Попереду ще вибори Патріарха єдиної церкви, офіційне вручення документа про автокефалію, візит Вселенського Патріарха і багато, багато інших подій. Але це буде потім. А зараз – час свята, на яке країна чекала більше ніж три століття… Час української гордості. Історичний час. Час, який хотіли наблизити Мазепа і Петлюра, Бандера і Шухевич. Але вдалося тільки нам", – сказано в анонсі заходу в соцмережі Facebook.

До участі в акції запрошуються як віруючі різних конфесій, так і атеїсти.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після того, як Київський патріархат отримає автокефалію, під його крило перейде майже половина "московських" парафіян. Про це в ефірі Громадського радіо заявив речник УПЦ КП Євстратій Зоря.

"Потім, в перспективі наступних декількох років, думаю, ще десь дві третини з тих, які залишаться, переходитимуть, а в довгостроковій перспективі, вважаємо, що в Україні взагалі буде існувати... як в Грузії - грузинська церква, в Болгарії - болгарська церква, в Румунії - румунська церква. Там немає Московського патріархату, тому що це аномалія з канонічної точки зору", - сказав він.

Варто нагадати, що в четвер, 11 жовтня, в Стамбулі відбулося засідання Вселенського патріархату, під час якого обговорювалася можливість надання Українській православній церкві автокефалії. Повний текст рішення синоду на своїй сторінці в Facebook публікує Євстратій Зоря - речник Київського патріархату.

Нагадаємо, Волкер прокоментував прагнення України отримати автокефалію.

Як повідомляв Знай.uа втрата "євроблях", Томос для України та потрійна епідемія.

Знай.uа писав, московські попи відреагували на рішення Синоду.