Новорічне містечко на Контрактовій площі цього року присвятять творчості української художниці Марії Примаченко. Про це повідомив організатор новорічних святкувань у Києві останніх років і засновник проекту "Ukraine Folk" Ігор Добруцький, передає 44.ua.

"На Контрактовій площі 15 грудня, коли відкривається містечко, ми організуємо спеціальну святкову ходу з кількома оркестрами і барабанщицями із Західної України. Хід буде присвячений саме творам Марії Примаченко. Також будуть світлові 3D-фігури творів Марії Примаченко, будуть представлені скульптури з пінопласту, також 3D. Їх виставлять на вулиці Сагайдачного, на пішохідній зоні", - розповів Добруцький.

На відміну від Софійської площі, де містечко буде оформлене по-європейськи, Контрактова площа буде ближче до України. Крім того, очікується концертний майданчик, де виступатимуть відомі українські виконавці з різдвяними піснями.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Новорічна ялинка на Софійській площі в Києві в цьому році буде нижчою за торішню.

Про це повідомив організатор новорічних святкувань у Києві останніх років Ігор Добруцький.

Зокрема, він розповів, що ялинка більше не буде величезних розмірів, як це було в минулому році, адже її переміщення є надзвичайно важким і створює безліч транспортних проблем.

"У цьому році висота ялинки буде максимально 25 метрів. Ми вже не будемо брати ялинку висотою 33 метри. Це дуже важко в плані доставки в Київ. Транспорту підходящого немає, з нею неможливо розвернутися. Тому повертаємося до старого варіанту", - розповів Добруцький.

За його словами, 90% точок з продажу сувенірів, різних виробів, а також місць фуд-корту на трьох локаціях в Києві вже зайняті партнерами.

Також він додав, що відповідальні дизайнери вже закінчили роботу над новорічним посудом, на яких будуть зображені пінгвіни і ведмеді.

Нагадаємо, головна ялинка країни жахнула соцмережі.

Як повідомляв "Знай.uа" у центрі Києва з'явився яскравий мурал.

Також Знай.uа" писав, що під мостиною стародавньої скандинавської церкви виявили "щось" нереальне.