З'явилися теплі новини для мешканців української столиці. Співробітники компанії "Київтеплоенерго" заявили, що для подачі гарячого водопостачання необхідно приблизно три дні.

Про це повідомив в. о. директора КП "Київтеплоенерго" В'ячеслав Бінд.

За його словами, на ТЕЦ-6 в Києві вже запускають в роботу енергоблок №2, а на ТЕЦ-5 - енергоблок №3.

"Теплові магістралі прогріватимуться зі швидкістю 1 градус на годину. Тобто нам потрібно буде близько трьох днів, щоб вийти на планову температуру і відновити гаряче водопостачання усім споживачам", - заявив Бінд.

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Станом на 13 жовтня вже запущено 21 котельню, також планується запуск енергоблоку №2 на ТЕЦ-6 та ТЕЦ-5. Роботу інших котелень планують відновити протягом наступних кількох днів, це дозволить повністю відновити гаряче водопостачання в місті.

Також Бінд розповів, що гаряче водопостачання і централізоване опалення подаватимуть окремо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підписання угоди з НАК "Нафтогаз" і укладення договорів на поставку газу дозволить відновити постачання гарячої води вже в найближчі дні. Про це заявив мер столиці в ефірі одного з телеканалів.

Крім того, Кличко зазначив, що кияни дуже довго були без води через "ігри монополістів". Також він розповів, що влада вже уклала всі необхідні угоди з державним монополістом.

Також Кличко розповів, що "Нафтогаз" поставив жорсткі умови без яких не відбулося б підписання угоди. Зокрема, мова йде про виплату боргів "Київенерго", сума яких склала 1 млрд 200 млн, однак місто відмовилося виконувати ці умови.

Варто нагадати, що про нові тарифи на опалення українці можуть почути вже через місяць після того, як уряд встановить нову ціну на блакитне паливо. Про це повідомила голова Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ) Оксана Кривенко.

Нагадаємо, киянам хотіли дати гарячу воду, але передумали.

Як повідомляв Знай.uа, у Кличка розповіли, як киянам пощастило без гарячої води.

Знай.uа писав, Кличко змусив "Нафтогаз" припинити шантаж і повернути Києву гарячу воду.