На станції метро "Осокорки" скоро з'явиться мурал. Художники вже працюють над створенням шедевра, який обійдеться міському бюджету в 3,65 мільйона гривень.

Такі дані вказані державним підприємством "Центр захисту інформаційного простору України". Саме ДП виступає замовником даної роботи.

За інформацією, мурал фігурує як соціальна реклама на тему "зміцнення національної єдності".

Згідно з договором на сайті ProZorro, з 3,65 мільйонів гривень 349 тисяч витратили на створення ескізу мурала, 3,12 мільйона - на створення розпису. Малюнок на станції займе площу 2700 квадратних метрів.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Крім того, ще 183 тисячі гривень пішло на сплату єдиного податку.

Додамо, нещодавно наквколо навколо мурала у столичній підземці розгорівся скандал. На зображення посеред ночі хтось наніс рожеві малюнки. Кияни поскаржились у поліцію - багато хто вирішив, що це вандали пробралися на станцію і зіпсували малюнок. Однак, все виявилося не так.

Нагадаємо, на ремонт Русанівської набережної міська влада вирішила виділити космічні 88 мільйонів гривень, щоб привести до поряідку прибережну зону та створити нові місця для відпочинку.

Як раніше повідомляв Знай.ua, картина Бенксі під назвою "Дівчинка з повітряною кулькою" була знищена вбудованим в раму шредером на аукціоні Sotheby’s після того, як тільки її продали за 1 мільйон 42 тисячі фунтів стерлінгів (близько 1,4 мільйона доларів).

Раніше портал Знай.ua, вандали у Харкові спотворили роботу відомого художника на прізвисько Гамлет. Хтось зніс знамениту інсталіцію - прикріплений до стіни будику пеевернутий пісуар.

Дивіться: Найкрасивіші мурали української столиці