В ході пленарного засідання депутатів Київради, що відбулося 18 жовтня, було прийнято рішення про створення культурної зони відпочинку, присвячений пам'яті відомого на весь Світ Героя України. А з'явитися він має неподалік від рідного будинку видатного оперного співака, соліста Паризької національної опери, який добровольцем пішов воювати на Донбас, 42-річного Василя Сліпака – на Андріївському узвозі, 33/6. Знай.ua дізнавалися подробиць.

Дизайн та ідея – від киян

Ініціатором створення скверу стали представники громадськості – саме вони розмістили петицію №7430, опубліковану на сайті КМДА в лютому цього року. Буквально за кілька місяців вона набрала понад 10 тисяч голосів, тож вже в короткі строки потрапила на обговорення до Київради.

"З метою вшанування пам'яті Героя України, кавалера ордена "Золота Зірка" оперного співака Василя Сліпака, який героїчно загинув на Сході країни, боронячи нашу державу із зброєю в руках від російського агресора, Громадська спілка "Творче патріотичне об’єднання "Музичний батальйон" за підтримки жителів Києва та державних і культурних діячів нашої країни виступили з ініціативою створення у центрі столиці України, на Андріївському узвозі, культурно-мистецького скверу, що носитиме його ім’я", – зазначає автор петиції Євген Романенко.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Нині за місцем майбутнього арт-об'єкту вже закріплена слава "куточку пам'яті" 42-річного Героя України, бійця 1-ї штурмової роти Добровольчого українського корпусу "Правий сектор", що загинув в бою влітку 2016 року.

Рік тому, 16 вересня 2017 року, на розі вулиць Андріївський узвіз і Боричів Тік був встановлений великий камінь із пам’ятною табличкою. Саме тут проводяться зустрічі волонтерів та колишніх воїнів АТО.

Якщо Ющенки не погодяться – розбиратимуться у суді

Площа майбутнього скверу становитиме близько 0, 06 Га. Та, незважаючи на достатньо невеличкий розмір культурної ділянки, існує ймовірність потенційної боротьби за неї. Аби втілити в життя задуману ідею з арт-майданчиком, в першу чергу потрібно буде розірвати договір оренди цієї земельної ділянки – з ТОВ "Фірма "Сула"".

Знай.ua вдалося з'ясувати, що фірма "Сула" належить близьким родичам екс-президента Віктора Ющенко – його брату Петру та дружині сина Олені.

І Петро Андрійович Ющенко, і Олена Миколаївна Ющенко зазначені в графі "засновники" та "кінцевий бенефіціарний власник".

Першим етапом, зазначеним в проекті рішення, затвердженого Київрадою, стане пропозиція про розірвання договору оренди, укладений на підставі відповідного рішення ще у 2005 році.

Якщо ж родина екс-президента не піде назустріч, проект рішення щодо створення арт-скверу передбачає розірвання договору у судовому порядку.

Про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав про те, як у Кличка вирішили розмалювати станцію метро - ціна "шедевра" 3,6 мільйона.

Раніше ж Знай.ua повідомляв про те, що в Оболонському районі столиці пролунав потужний вибух. Є постраждалі.