Кілька тижнів тому скандал у школі №7 в Броварах прогримів на всю країну: через обвал у приміщенні евакуювали дітей. Нещодавно муніципалітет зробив несподівані висновки – мовляв, проблема у тому, що заклад переповнений, тому пропонують з наступного року брати плату з "приїжджих" дітей з району.


Мерія вважає, що таким чином нібито зможе " вирішити питання браку місць за партами", тільки до чого тут обвал невідомо. Депутати не думають про будівництво нових шкіл, хоча у бюджеті такі витрати закладені.

обвал у школі Броварів
обвал у школі Броварів


На засіданні виконавчого комітету Броварської міськради 11 вересня мер Ігор Сапожко заявив про намір міської влади ввести платне навчання для дітей, які не мають реєстрації в місті.

обвал у школі Броварів
обвал у школі Броварів

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"…зробили розрахунок дошкільних установ на одну дитину, який показав, що сума утримання одного вихованця становить 3,6 тисяч гривень. Ці кошти батьки можуть платити в бюджет самостійно. Другий варіант полягає в тому, що дітей, які не прописані в Києві, будуть направляти в їх органи місцевого самоврядування, щоб батьки подавали заяви щодо надання субвенції місту Києву ", - зазначив він.


Як відомо, станом на даний час у броварських школах навчається понад 1,5 тисячі дітей, які приїжджають з району. При цьому, на сьогодні друга зміна в школах міста налічує майже 4 тисяч учнів.

обвал у школі Броварів
обвал у школі Броварів


Крім того, навчатися до Броварів їдуть діти з Княжичіва, Требухова, Великої Димерки.

"Завтра під адміністрацію прийдуть батьки дітей, які навчаються в Києві, і зажадають субвенцію.А ми і далі будемо мовчати, що в Броварах вчаться тисячі дітей з району. Княжичі, Требухів, Велика Димерка - самодостатні села. Чому ми повинні платити за них? Нам потрібно створити баланс. Сільради повинні платити за тих дітей, які у нас навчаються. Це буде справедливо ", - стверджує мер міста.

обвал у школі Броварів
обвал у школі Броварів


В управлінні освіти звітують, що зведена мережа дошкільної освіти Броварів станом на 5 вересня 2018 року становить 21 дитсадок – тобто, у порівнянні з минулим роком, більше тільки на 1 заклад, а цього зовсім не достатньо для такої великої кількості дітей.

У мережі закладів загальної середньої освіти міста налічується 10 шкіл, Броварське навчально-виховне об'єднання (Буво), на базі якого діє загальноосвітня школа I-III ступенів, ліцей технологічного профілю та вечірня школа; приватна школа "Фортуна", ТОВ "Навчально-реабілітаційний центр" Мозаїка "і центр корекції та розвитку дитини" Сіал ".

Станом на 5 вересня, всього в вищевказаних навчальних закладах міста навчаються 14 266 учнів, безпосередньо в школах - 14 013 дітей. Середня наповнюваність класів, станом на 06.04.2017 року, в більшості шкіл досягає 30. У гімназії ім. Олійника, СШ №5 в класах в середньому майже по 33 учні.


Дивіться: у Броварах через аварію у школі дітей евакуювали посеред уроків


Нагадаємо, зловмисники обчистили дітей просто у школі.
Як повідомляв Знай.ua, у Києві зупинилася Куренівсько-Червоноармійська лінія метро (синя гілка).
Також Знай.ua писав, у столиці пролунав потужний вибух.