У 10 київських дитячих садках Подільського району батькам та членам сімей малюків хочуть відкрити доступ до відеоспостереження.

Про це йдеться на сайті Інформатор.

Завдяки такому нововведенню, батьки дітей, які перебувають у садка, з легкістю можуть спостерігати за дитиною просто з екрана свого смартфона.

За словами директора Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрія Назарова, батьки з власної ініціативи захотіли отримати такий доступ та звернулися до міської влади.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

«Батьки хочуть стежити за навчанням та тим як діти проводять час у садку. Ми пішли їм на зустріч і зараз опрацьовуємо це пілотний проект », - розповів керівник департаменту.

Крім того, він заявив, що відеокамери в садках будуть встановлені разом з мікрофонами. Також, Назаров розповів, що перед впровадженням цього нововведення виникає проблема, яка стосується приватності життя. Тому обличчя дітей будуть замальовувати, аби не дізналися їх особи.

У свою чергу директор Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян зазначила, що в деяких навчальних закладах Києва відеокамери стоять прямо в класах. Проте не всім таке до вподоби, наприклад, деякі батьки виступають проти того, щоб їх дітей було видно на відео з камер спостереження. Тому встановлення таких пристроїв стеження саме в навчальних закладах залежить від бажання вчителів та батьків.

Нагадаємо, раніше у лисичанську школу прилетіла ракета: стало відомо звідки. Стало відомо, що ракета була випущена військовими протиповітряної оборони Збройних сил України і збила безпілотник "ЛНР". Про це повідомляє прес-служба оперативного командування "Північ".

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, що в українській школі розгорівся скандал через цькування учениці.

Інцидент стався в одній зі шкіл Маріуполя. Керівництво школи бурхливо відреагувало на ученицю з незвичайним кольором волосся.

Також "Знай.uа" писав, про те, що батьки знайшли винних в обвалі васильківської школи.