У понеділок, 22 жовтня, співробітники правоохоронних органів затримали в аеропорту "Київ" (Жуляни) громадянина Бразилії, який прибув в українську столицю з метою збуту 4 кілограми кокаїну.

Так, в цей день громадянин Бразилії намагався отримати в аеропорту "Київ" свій багаж. Під час огляду сумки поліцейські знайшли в ній подвійне дно – у схованці виявлено та вилучено 2 скріплених між собою пакети з профольгованого матеріалу, всередині яких була порошкоподібна речовина білого кольору вагою 4,1 кілограма. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Експрес-аналіз, який копи провели за допомогою експрес-тесту Cocainecrack Test, дав позитивний результат на наявність в порошкоподібному речовині наркотичної речовини – кокаїну, розповіли в прокуратурі.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

На даний момент готується повідомлення про підозру громадянину Бразилії за ч. 3 ст. 307 КК України (незаконне зберігання, перевезення з метою збуту наркотичних засобів). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

За інформацією прес-центру Служби безпеки України, цей канал контрабанди кокаїну з країн Латинської Америки було блоковано співробітниками СБУ в рамках міжнародного співробітництва спільно з Митним кримінальним відомством Німеччини, поліцією міста Дубаї і фіскальною службою України під процесуальним керівництвом прокуратури. Варто відзначити, що вартість одного грама кокаїну на чорному ринку складає 150-160 доларів.

Нагадаємо, що французькі митники зупинили поблизу Тулузи зареєстровану в Україні вантажівку повністю набиту кокаїном.

Як повідомляв портал Знай.uа, правоохоронці Венесуели були шоковані, коли зупинили судно, яке перевозило 147 кілограм кокаїну. Наркотики були розфасовані по упаковкам. Всього нарахували 124 однакових запакованих пакетів.

Також портал Знай.uа писав, що у місті Біла Церква 26-річна дівчина займалася розповсюдженням наркотиків. Заборонені речовини вона фасувала у презервативи.