До кінця 2018 року проїзд у маршрутках української столиці та області підскочить на 1-3 гривні. Аргументується це нововведення подорожчанням палива.

Про це стало відомо завдяки заяві директора "Трансгруп" Володимира Назаренка.

маршрутки
маршрутки

"Ціни на проїзд підвищуватимуться – за кожним маршрутом буде свій розрахунок. На приміських маршрутах, подорожчання слід очікувати, оскільки через подорожчання палива там не підвищувався тариф. А на міських тарифах підвищення призначатиметься – в межах гривні – двох. Приміські – в залежності від відстані, подорожчають від гривні до трьох", – заявив Назаренко.

маршрутки в Києві
маршрутки в Києві

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

За словами Назаренка, зараз вартість проїзду на деяких маршрутах Києва зрівнялася з тарифом на проїзд в комунальному транспорті, тобто коштує 8 гривень. Втім, у разі подальшого подорожчання палива ціна продовжить зростати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нещодавно Київрада ухвалила проект, який очистить дороги столиці від непотребу на колесах. До 2024 року в Києві повинні ліквідувати всі маршрутки. Що ще передбачає програма, і яку альтернативу влада запропонує киянам? Згідно з документом, маршрутні таксі нікуди не подінуться, їх кількість просто скоротять.

Варто нагадати, що українським водіям щодня повідомляють про зміни в законодавстві. На цей раз нововведення торкнуться питання медичного огляду. Так, Міністерство охорони здоров'я збирається змінити цю процедуру.

Відповідний наказ опубліковано на сайті відомства. Так, згідно з документом, людям, які мають хоч якесь захворювання, заборонять сідати за кермо.

Що стосується медичних протипоказань для видачі прав, то серед них: поганий слух, грижа, шрами, запалення слізного мішка, проблеми з серцем і судинами, тиск, ендокринні порушення, доброякісні пухлини.

Нагадаємо, київські маршрутки підняли ціни: чому, і скільки тепер коштує проїзд.

Як повідомляв Знай.uа били всією маршруткою: бидло-водій влаштував пекельну поїздку хлопцеві з інвалідністю.

Знай.uа писав, BlaBlaCar став платним.