Міська влада Києва, ще 15 жовтня оголосили про те, що опалювальний сезон в Києві офіційно стартував. Проте більшість киян так і не відчули тепло у своїх домівках.

Про це стало відомо з прес-брифінгу заступника мера Києва Петра Пантелєєва.

Всього у столиці в списку 11 тисяч 154 будинки, які потрібно підключити до тепла. Наразі опалюються тільки 5,5 тисячі.

Столична влада запевнила, що вже у ранок понеділка, 15 жовтня, розпочався опалювальний сезон, у дитячих садках, школах і ВУЗах. Проте фактично опалювальний сезон ще не почався. Розпочнеться він аж вранці, 29 жовтня.

Влада запевняє, що опалювальний сезон у столиці розпочнеться, попри всі проблеми.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Проблемними районами при підключенні тепла у Києві вважаються - Оболонський, Подільський, Шевченківський та Святошинський.

Крім того, адміністрація попередила про можливу зміну тарифів за опалення. Він повідомив, що ціна на газ збільшилася приблизно на 23%, проте досі не відомо, яку суму доведеться сплачувати киянам.

Нагадаємо, раніше українцям розповіли, коли стане тепло і стартуватиме опалювальний сезон 2018.

Скоро в Україні стартує опалювальний сезон. І хоча в деяких регіонах тепло вже подали в держустанови, проте більшості українців не варто чекати теплих батарей раніше, ніж через два тижні.

В Кабміні зазначили, що своєчасний початок опалювального сезону в регіонах безпосередньо залежить від місцевої влади. Прем'єр нагадав про свій досвід роботи мером Вінниці, тоді 12 опалювальних сезонів починались, орієнтуючись на погодні умови.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, які міста не отримають тепла внаслідо зриву опалювального сезону.

Так під загрозою зриву опалювального сезону опинились міста на Київщині, зокрема, смт. Коцюбинське, а також місто Сміла на Черкащині та місто Шепетівка Хмельницької області.

Також "Знай.uа" писав, про те, що киянам доведеться доплатити за минулорічний опалювальний сезон.