Соцмережі лютують, кияни отримали платіжки з сумами за всі місяці відсутності гарячої води, незважаючи на те, що багато споживачів вже давно користується електричними бойлерами.

В платіжках за комунальні послуги "Київгаз" донарахували жителям столиці плату за газ, - пише "kp.ua".

Як з'ясувалося, плату донарахували не "просто так", а з необхідними поясненнями. Газопостачальники посилаються на постанову Кабміну від 23 березня 2016 №203, яка передбачає, що при наявності гарячої води норма споживання на людину становить 3,3 куба, а при відсутності гарячого водопостачання – 5,4 куба.

І наявність електричних бойлерів за чинним законодавством не може бути підставою для зняття коригування, так що платити доведеться всім споживачам, які не мають лічильники.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Що говорять юристи

Давайте почнемо з того, що логіка даного нормативного акта є цілком зрозумілою. Очевидно, що, коли немає гарячої води, багато гріють її на газі – відповідно, споживання газу збільшується. Тим більше, враховуючи, що постанову було прийнято більше двох років тому, коли бойлери та газові лічильники були ще не так популярні і поширені, як зараз. Сьогодні ж ми маємо наступне: реалії життя змінилися (багато собі поставили електричні бойлери), а нормативи – ні. Не виключено, що в уряді взагалі забули про цю норму, - так ось тепер "Київгаз" нагадав всім, - говорить юрист Андрій Вигиринський.

Хто винен?

Вимоги "Київгазу" доплатити цілком законні, оскільки вони засновані на постанові Кабміну.

Міська влада також не може тут нічого вдіяти, аде закон один для всіх українців.

Логічно, що скоро такі ж платіжки отримають і інші громадяни у всіх містах країни.

Нагадаємо, слідом за подорожчання газу піднімуть і тарифи.

Як повідомляв раніше Знай.ua, уряд змінив правила нарахування субсидій.

Також Знай.ua писав, що у деяких українців відеруть субсидії.