Близько 150 студентів Київського політехнічного інституту мітингують біля першого корпусу закладу. Учасники акції протесту вимагають відставки ректора Михайла Згуровського та проректора з адміністративно-господарської роботи Петра Ковальова.


Мітинг під КПІ: чим невдоволені студенти?


Всі мітингувальники тримають плакати із промовистими гаслами, на зразок: "Прозорі розслідування", "Ні корупції", "Не дамо розхитати КПІ", "Вимагаємо відставки Ковальова", "Хочу вчити студентів в теплих аудиторіях" та іншими.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще


Вони також облаштували своєрідну виставку фотографій, на яких показали страшні умови в гуртожитках інституту. На цих знімках можна помітити розбиті туалети, розламані меблі і обдерті стіни.

Студенти вимагають провести аудит і виявити, на що витратили гроші, які виділялися на ремонт гуртожитків і корпусів КПІ.


Присутні намагалися поспілкуватися зі ректором, але той закрився у кабінеті і категорично відмовився виходити.


Тоді студенти заявили, що не підуть, поки не поговорять з ректором. Трохи пізніше представник глави навчального закладу запросив частина студентів в кабінет до Згуровському. На мітингу присутній поліція і представники Нацкорпусу.


Крім того, серед учасників мітингу є і люди, які виступають проти сьогоднішньої акції студентів. Вони тримають в руках плакати "КПІ – не місце для політичних шабашів".


Як відомо, нещодавно виявили серйозні порушення в декларації ректора Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" Михайла Згуровського.

Ректора звинуватили в тому, що він сховав у своїх деклараціях спільний з сином бізнес в Чорногорії, продаж нерухомості в США і один з будинків дружини в Америці.

На це Згуровський відповів, що "проти нього ведуть інформаційну атаку для дискредитації навчального закладу".


Проректора Петра Ковальова звинувачують у фінансових махінаціях з коштами, які були виділені на ремонт навчального закладу і гуртожитків (кілька десятків мільйонів).


Дивіться: Мітинг студентів КПІ проти розкрадання коштів з боку адміністрації


Нагадаємо, київські студенти повстали проти скандального ректора.
Як повідомляв Знай.ua, в Києві орудують небезпечні "зелені" маніяки.
Також Знай.ua писав, водій київської маршрутки встановив черговий антирекорд.