Після жахливого теракту в Керченському політехнічному коледжі в аннексированном Криму в дитячих садах і школах української столиці проходять масові перевірки систем безпеки та відеоспостереження.

Про це українським ЗМІ розповів директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

"Перевірки вже стартували. Проводитися вони будуть два тижні. За їх результатами ми визначимо реальний техстан систем спостереження та усунимо виявлені проблеми", – повідомив Назаров.

За словами чиновника, у всіх дитсадках і школах, а це близько тисячі установ, встановлено 2006 камер відеоспостереження та 1211 відеореєстраторів, які дають охоронцям можливість стежити за подіями. Камери підключені до загальноміської системи відеоспостереження, яка працює в режимі онлайн і місяць зберігає архів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"У наступному році ми плануємо збільшити кількість камер в навчальних закладах і встановити їх по периметру, щоб контролювати ситуацію навколо будівель, а також хочемо встановити в усіх школах турнікети для проходу за перепустками", – додав Назаров.

Варто нагадати, що стали відомі подробиці кривавої трагедії, яка сталася у Львівській області. Там поїзд смертельно травмував сімнадцятирічну школярку. Шансів вижити у дівчини не було – від отриманих травм вона померла на місці події. Нещастя сталося біля села Княжий міст Мостиського району, повідомили правоохоронці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в харківській школі досі не вщухають пристрасті навколо історії з тортом. Банальна, на перший погляд річ набула широкого розголосу, користувачі активно висловлюють свою думку з цього приводу в мережі.

Інцидент поділив українців на два табори. Одні стали на бік педагогів, натякаючи на їхню важку працю, інші, навпаки, – кажуть, що батьківський комітет давно забув про свої реальні повноваження і займається поборами.

Нагадаємо, термінова евакуація: у Криму відбулося чергове НП, діти в небезпеці.

Як повідомляв Знай.uа, гіркий торт харківської школи: батьківський комітет "виправдався" перед ученицею, але в дуже дивній формі.

Знай.uа писав, побори в школах можна припинити: інструкція для батьків.