Аби придбати електронний квиток для проїзду в громадському транспорті, потрібно звернутися до каси метрополітену або Київпастрансу, муніципальні і комерційні кіоски "Турінфо", "Союздрук", "Т-Кіоск".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації.

За рахунок нових агентів з продажу канали продажів карток будуть поступово розширюватися. Зараз на сайті Київпастрансу можна подивитися 400 адрес, де вже знаходяться чи знаходитимуться кіоски з квитками. Співробітники радять звертатися по телефону, якщо хочете дізнатися, яка адреса до вас найближча. Також на сайті уточнюється, що е-квитки можна купити і у кондуктора в тролейбусі, автобусі або трамваї.

Коштуватиме картка 40 гривень і її потрібно обов'язково зареєструвати в особистому кабінеті. Щоб оплатити проїзд, необхідно докласти QR-квиток або картку до валідатора - спеціального пристрою, який повинно бути в салоні всіх видів громадського транспорту.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Що буде з цінами

У комунальному транспорті обладнання (валідатор - пристрій, який вираховує суму за проїзд) встановлять за рахунок міського бюджету, а ось приватним перевізникам доведеться встановлювати систему за власний рахунок. Таким чином, очікується, що в маршрутках відразу ж злетять ціни за проїзд. До того ж, на деяких маршрутах він дешевший, ніж в автобусах, тролейбусах і метро.

Експерти кажуть, що проїзд у маршрутках стартує від 10 гривень.

Нагадаємо, пасажирам розповіли, як буде курсувати новий експрес до Борисполя.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", пасажирам повідомили, коли і на скільки подорожчає проїзд у київському транспорті.

Також "Знай.uа" писав про те, що на металеві літери для станції метро "Почайна" витратили понад 100 тисяч гривень.