В цьому році жовтень здивував жителів України. Теплі деньки, мінімальна кількість опадів і приємна осінь дійсно вразили жителів різних регіонів

Осінь

Зміна клімату вже давно прогнозували, тому українцям варто готуватися до нових сюрпризів погоди. Так, метеорологи заявили, що в жовтні 2018 року Київ був найтеплішим за останні 137 років. Цю інформацію офіційно підтвердили в Центральній геофізичній обсерваторії ім.Б.Срезневського.

Дослідження показали, що середньомісячна температура +10,7°С, що вище кліматичної норми на 2,6°С. Другий місяць осені дійсно дав можливостям жителям і гостям столиці відчути справжню прекрасну осінь у всіх його барвах і без дощів.

Повідомляється, що мінімальна позначка, яку можна було побачити на термометрах, була +2,4°С. Такий показник зафіксували 1 жовтня. Рекордно теплою була температура +24 градуси тепла у другій половині місяця. Також, за офіційною інформацією, всього відзначають п'ять рекордів. Так, наприклад, на столичному проспекті Науки за місяць загальна кількість опадів становила всього 18 мм. Це половина кліматичної норми.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Зазначимо, що жовтень цього року багато називали другим "бабиного літа". У столиці така погода радувала протягом двох тижнів до 21 жовтня.

За словами синоптиків, сильні опади в Україні очікуються вже в першому місяці зими. Саме у другій половині грудня можуть початися сильні снігопади, а під Новий рік все накриє білою пеленою.

Нагадаємо, раніше синоптик розповів, коли українців засипле снігом.

Як повідомляв портал Знай.uа, найхолодніша зима століття: про що мовчали синоптики, до чого готуватися.


Знай.uа писав, пекельна стихія змусить українців грати в хованки.