Південний вокзал у Києві евакуювали через повідомлення від невідомого про замінування.

Про це повідомляють ЗМІ.

Відзначається, що будівля вокзалу оточена та заблокована працівниками поліції, усіх людей було виведено на вулицю.

Пізніше ЗМІ повідомили, що окрім залізничного вокзалу поліція наразі здійснює перевірку щодо повідомлення про замінування столичного автовокзалу.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Надійшло повідомлення про замінування і автовокзалу, і залізничного. Йде перевірка", - розповіла вона.

Разом з тим варто відзначити, що раніше у центрі міста Дніпро сталася НП. Через повідомлення про замінування довелося евакуювати людей одразу з двох будівель – торгового центру Славутич та Апеляційного господарського суду. Про це стало відомо з повідомлення ДСНС у четвер, 1 листопада.

Як повідомляється, спочатку в торговому центрі проводилися навчання по евакуації персоналу і відвідувачів, проте потім надійшло повідомлення про замінування будівлі суду. Очевидці розповіли, що люди покидають будинок в організованому порядку, тривожно перемовляючись, чути звуки сирени.

Поки точно невідомо, чи є повідомлення про замінування помилковим чи людям дійсно загрожує смертельна небезпека. Хибні мінування – не рідкість в Україні. Невідомі хулігани час від часу дзвонять в поліцію і спецслужби, щоб повідомити про те, що в будівлі знаходиться вибухівка, частіше у своїх інтересах. Наприклад, щоб зірвати невигідне засідання суду.

За словами очевидців спочатку в будівлі ТЦ пролунала сирена, після чого всі організовано його покинули.

Патрульна поліція перекрила рух по проспекту Дмитра Яворницького, транспорт пустили в об'їзд по вулиці Короленка. Через перекриття руху встали тролейбуси номер 1 та "кільце А".

Потім в поліцію надійшла заява про мінування будівлі апеляційного господарського суду.

На місце одразу виїхали вибухотехніки та рятувальники.

"Працює група саперів, будівля перевіряється на предмет наявності вибухових речовин", - йдеться в повідомленні видання.

Нагадаємо, знайдено "чорну скриньку" фатального рейсу Lion Air.

Як повідомляв "Знай.ua", смертельно небезпечні комахи відкрили полювання на українців, медики попередили - все дуже серйозно.

Також "Знай.ua" писав, що столиця здригнулася від землетрусу.

В Києві замінували Південний вокзал