Під час ремонтно-реставраційних робіт в Андріївській церкві, яку передали в користування Вселенському Патріарху, виявили оклад старовинної ікони 19 століття.

Цю інформацію повідомляє газета "Сегодня".

Оклад було знайдено на горищі храму. Його вже передали у фонди заповідника Софія Київська. Служив цей латунний оклад іконі Богоматері з немовлям.

Оскільки знахідку було виявлено напередодні 4 листопада, дня, коли вшановують ікону Казанської Божої Матері, її вважають хорошим знаком.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У храмі триває безпрецедентна реставрація – відновлюють буквально кожен сантиметр – від фасадів до старовинних ікон. Після рішення про передачу церкви у користування Константинополю, реставрацію припиняти не будуть. Про це розповів завідувач сектора "Музей Андріївська церква" Ігор Нетудихаткін:

"Реконструкція триває досить довго – з 2015 року, і триватиме до повного завершення реставраційних робіт"

Фахівці планують завершити реконструкцію церкви в 2020 році. З 1968 року храм юридично є музеєм. З 2001 року, згідно з постановою Кабміну, переданий у тимчасове користування Українській православній автокефальній церкві. У 2015 році термін угоди закінчився. Нову укладуть вже зі Вселенським патріархатом.

Нагадаємо, отець Михайло, настоятель Олександрівського храму в Харкові, заїхав на кладовище на автомобілі і з невідомих причин втратив керування. В результаті інциденту, машина отця Михайла "пострибала" по могилах і знесла кілька надгробків на 14-му кладовищі.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", у Стамбулі 31 жовтня пройшла закрита зустріч глави РПЦ Кирила з Вселенським патріархом Варфоломієм, яка також стосувалася питання надання автокефалії Української церкви.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що правила титулування предстоятеля Української Православної Церкви Київського патріархату були повністю змінені. Про це пише видання Хвиля.