Розлючені жителі української столиці звернулися до міської влади з ініціативою ввести процедуру компенсації за ненадані послуги гарячого водопостачання та опалення.

Про це стало відомо завдяки опублікованій на сайті Київської міської ради петиції. Автором звернення виступив Ярослав Ростанец.

Гаряча вода
Гаряча вода

"В Польщі воду можна відключати тільки на 3 дні. У Литві на всі роботи відводять 4 дні, в Угорщині не можна залишати житлові масиви без гарячого водопостачання більше ніж на 5 днів. У Києві ж люди можуть плескатися у тазику півроку і більше! А ціни на тарифи у нас співрозмірні з європейськими", - написав автор петиції Ростанец.

Таким чином, у зв'язку з цим автор звернення запропонував ввести компенсації людям, які справно платять за спожиті послуги ЖКГ у вигляді безкоштовної гарячої води в кількості середньодобової норми споживання 3,5 куб./м в місяць на людину. А ось за кожен день без опалення - опалювати день безкоштовно.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Ці заходи повинні змусити виконувати "Київтеплоенерго" та інші служби взяті на себе зобов'язання", - додав автор.

Варто нагадати, що нової скандальної ініціативою відзначилося український уряд. В зв'язку з новими правилами нарахування субсидій в цьому опалювальному сезоні буде вигідно стати алкоголіком і наркоманом. Для цього потрібно мати відповідну довідку. Або, принаймні, бути родичем такого несвідомого громадянина.

Згідно з заявою міністра соцполітики Андрія Реви, в Україні скоро почнуть діяти нові правила нарахування субсидій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що опалювальний сезон почався, але не у всіх квартирах українців є тепло. Часто в українців є питання щодо якості опалення, в приміщеннях температура повітря не завжди відповідає нормі. У такому разі громадяни цілком законно можуть вимагати зменшення оплати за опалення. Існує дві постанови Кабміну, які дозволять законно не платити або значно знизити оплату за опалення.

Нагадаємо, українці розповіли, що їх хвилює найбільше, і це не Путін.

Як повідомляв Знай.uа буде ще дорожче: найпопулярніший оператор зв'язку підвищив тарифи.

Знай.uа писав, які зміни чекають на вас в листопаді.