Представники Свято-Введенського монастиря, що у Печерському районі Києва, самостійно намалювали на проїжджій частині знаки для паркінгу своїх автомобілів. Тим самим вони порушили закон: подібними повноваженнями наділена тільки комунальна корпорація "Київавтодор".

Отримати офіційний дозвіл на місце для парковки можна у співробітників КМДА та Національній поліції.

Цікаво, що вулиця, яку "облюбували" представники храму, точно не придатна для таких цілей: вона дуже вузька, не можна нормально розмістити машину і при цьому не заважати іншим водіям та пішоходам.

Як результат – утворюються масові затори, водіям доводиться "заганяти" авто просто на тротуар, більше поставити просто немає де.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Крім того, дороги загального користування у жодному випадку не можуть використовуватися як особисті паркувальні місця. Та й поняття, як "парковка храму" не існує, якщо земля виділена тільки на певний термін часу і не приватизована. Але навіть якщо ці правила витримані, вона може бути тільки внутрішньою, тобто перебувати на території храму.

Тобто, дана територія незаконно захоплена, а розмітка, яку нанесли священнослужителі, ніякого юридичного значення не має. Дії представників храму порушують близько п'яти законів.

У тому числі статті 139 (пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, залізничних переїздів і технічних засобів регулювання дорожнього руху, створення перешкод для руху та невжиття необхідних заходів щодо їх усунення) і статтю 140 (порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху чи позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць провадження робіт) Кодексу України про адміністративні порушення.

За подібні порушення передбачений штраф близько 340 гривень. Але він ніяк не організовує правопорушників. Гарантій, що евакуйована машина не повернеться на те саме місце вже завтра, немає.

Дивіться: Як діятимуть нові штрафи за порушення правил паркування?

Нагадаємо, у Києві учасники масового мітингу перекрили вулицю Грушевського. Як повідомляв "Знай.ua", столична поліція перейшла на посилений режим патрулювання у зв'язку із проведенням акцій протесту у центрі міста. Також "Знай.ua" писав, у Києві біля будівлі Центрального залізничного вокзалу утворилася величезна яма на дорозі.