Український уряд прийняв рішення про виділення землі на території Чорнобильської зони під будівництво об'єктів для вітрової енергетики.

Про це повідомив очільник Міністерства екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

Зокрема, він розповів, що рішення стосується дозволу на розроблення проекту землеустрою відразу ж на кількох ділянках Київської області, загальна площа, яких складатиме близько 7 га для будівництва, експлуатації будівель і споруд об’єктів вітрової енергетики.

"Це не лише хороша новина для потенційних інвесторів, а й продовження взятого нами курсу на збільшення частки альтернативної енергетики у загальному енергобалансі країни. Для Мінприроди важливо, що об’єкти відновлювальної енергетики не потребують постійної присутності людей і є абсолютно безпечними для довкілля", - сказав Семерак.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того він розповів, що зовсім нещодавно уряд ухвилав цілу низку рішень, які спростили умови ведення господарської діяльності на цих територіях. Семерак зазначив, що Зона відчуження має високий рівень інвестиційної привабливості, що підтверджують інвестори з різних країн світу.

Разом з тим варто відзначити, що найбільшу сонячну електростанцію побудують у Нікопольському районі Дніпропетровської області.

Після того, як будівництво буде завершено, сонячна електростанція стане найпотужнішою в Україні та однією з трьох найпотужніших в Європі.

У ДніпрОГА відзначають, що вартість проекту склала цілих 230 млн євро. Фінансуванням ж масштабного проекту виступили українські та іноземні інвестори.

Нова зелена електростанція займе площу в 400 га. Її побудують на місці відпрацьованого кар'єру. Повідомляється, що землі в цьому місці непридатні для сільського господарства, тільки для промисловості.

Сучасна сонячна електростанція за планом буде складатися з 750 тисяч сонячних панелей. Вони зможуть забезпечити електрикою майже 100 000 будинків.

"Завершення будівництва заплановано на початок 2019-го. Після цього станцію підключать до єдиної енергетичної системи України і введуть в експлуатацію", - сказано в повідомленні.

Нещодавно стало відомо про те, що в ірландському морі в 19 км від берегів Великобританії запустили найбільшу в світі плавучу вітряну електростанцію.

Вже відомо про те, що станція складається з 87 вітрогенераторів і володіє потужністю в 659 мегават. Працівники запевняють, що цієї потужності достатньо для того, щоб забезпечити електроенергією майже 600 тисяч британських будинків.

Нагадаємо, у мережу запустили додаток для сталкерів.

Як повідомляв "Знай.ua", у мережі показали жахливі кадри з окупованого Криму.

Також "Знай.ua" писав, що окупанти стрімко перетворюють Крим на другий Чорнобиль.

Радіаційні мутанти Чорнобиля