Обіцяне та довгоочікуване містянами метро у столичному районі Троєщини таки збудують.

Київське метро
Київське метро

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на заступника голови КМДА Дмитра Давтяна.

Чиновник розповів, що китайська компанія підтвердила будівництво четвертої гілки метро, яка з'єднає Троєщину з іншими районами столиці. Офіційний лист від China Railway International Group з техніко-економічним обґрунтуванням було отримано столичними чиновниками.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Китайська компанія із свого боку також надіслала власне попереднє техніко-економічне обґрунтування проекту четвертої гілки метро, яке незабаром буде представлено громадськості.

Варто нагадати, що тендер на будівництво метро на Виноградар було оголошено декілька разів. Так, 29 серпня, згідно з документацією в системі ProZorro, КП "Київський метрополітен" відхилив пропозицію "Адамант", пославшись на ненадання та невідповідність деяких тендерних документів. У своїй скарзі до АМКУ компанія стверджує, що всі необхідні документи були представлені, а помилки - несуттєві і не можуть бути підставою для виключення з конкурсу.

Уже 11 вересня "Київський метрополітен" оголосив новий тендер. Згідно з документацією, будівництво ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирей" до житлового масиву Виноградар з електродепо у Подільському районі оцінюється в 5,993 мільярда гривень.

метро у Києві
метро у Києві

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко нагадав, що наразі відбувається тендер на будівництво метро на Виноградар. І місто докладає максимум зусиль, щоб 2019-й став роком відновлення і розвитку столичного метрополітену. Також сьогодні тривають переговори з китайським консорціумом щодо проекту метро на Троєщину.

Як писав раніше Знай.ua, чиновники роками годують киян обіцянками щодо будівництва лінії метро у столичному районі Троєщина.

Віталій Кличко
Віталій Кличко

Однак днями стало відомо про зрушення у цій транспортній епопеї - міський голова Києва Віталій Кличко підписав розпорядження про здійснення будівництва лінії метрополітену до житлового масиву Вигурівщина-Троєщина у період 2018-2025 років.

Також Знай.ua писав про те, що презентація частини обіцяної Великої Окружної траси на Оболоні із новою транспортною розв'язкою мала б відбутися вже на початку 2019 року.