В українській столиці рівень аварійності теплових мереж досягла 80%. З'явилася інформація, що їх планують замінити за два-три роки.

Про це рішення стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Київської міської держадміністрації.

"Протягом 2-3 років місто планує замінити найаварійніші мережі в найпроблемніших мікрорайонах для того, щоб уникнути тотальної аварійності під час запуску опалювального сезону. Для цього місто виділяє кошти на проектування цих робіт", - повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зі слів чиновника стає зрозуміло, що київська влада вже виділила 28 млн грн на проектування робіт по заміні зношених ділянок теплових мереж, аварійність яких досягає 80%.

Варто нагадати, що Мінсоцполітики планує посилити підтримку соціально незахищених українців, і призначити ще одну форму субсидій. Про це повідомляється в наказі № 604 Мінсоцполітики від 2 лютого 2018, опублікованого у відкритому доступі.

Новий документ говорить про те, що в Україні з'являться житлові субсидії на оплату внесків з встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку (лічильників). Також в рамках проекту будуть розширені субсидії для споживачів комунальних послуг у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами, також на купівлю газу і твердого та рідкого пічного побутового палива.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комунальне підприємство "Київтеплоенерго" запропонувало збільшити тарифи на теплову енергію вже з 1 грудня. Про це йдеться у відповідному проекті документа. Відомо, що підприємство пропонує вже з 1 грудня підвищити тарифи на виробництво теплової енергії на ТЕЦ на 32%. для населення - до 1038 грн/гкал і в 2,7 рази для релігійних організацій - до 1302 грн/гкал.

Наголошується, що згідно нової пропозиції комунального підприємства теплопостачання для населення складе 1038 грн/гкал. Також у підприємстві запропонувализбільшити в 2,7 рази для релігійних організацій - до 1302 грн/гкал.

Нагадаємо, українці отримають нові субсидії, це торкнеться кожного.

Як повідомляв Знай.uа до українських університетів дійшла цивілізація, студентам повідомили найважливішу новину.

Знай.uа писав, знесення хрущовок: кого в Україні захищає закон.