Українській історик і голова "Українського інституту національної пам'яті" Володимир В'ятрович розповів, куди українська влада діває декомунізовані пам'ятники Володимиру Леніну.

В'ятрович вважає, що окремого "кладовища" для знесених Ленінів не існує. Про це повідомляє "Главред".

"Немає якогось "кладовища". Насправді власниками демонтованих пам'ятників є місцеві громади, і саме вони вирішують, що робити з ними далі" Володимил В'ятрович

Історик розповів, що частина цих пам'яток "спочиває" на території окремих комунальних підприємств. За припущенями В'ятровича, у майбутньому їх передадуть до музеїв, у тому разі, якщо вони мають якусь художню цінність. Іншу частину пам'яток переплавлять.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"А згодом, можливо, з них зроблять якісь інші пам'ятники" Володимир В'ятрович

В'ятрович переконаний, що частина пам'ятників буде розпродана на різного роду аукціонах.

"Але абсолютна більшість цих пам'ятників Леніну – це типові гіпсові фігури, зроблені за єдиним затвердженим комуністичною партією зразком, і тому вони не представляли ніякої ані художньої, ані матеріальної цінності. Очевидно, що абсолютну більшість таких пам'яток просто знищено" Володимир В'ятрович

Нагадаємо, що на Закарпатті у місті Чоп в рамках декомунізації з молотка пішов пам’ятник Володимиру Леніну, якого викупили за шалені гроші. Про це повідомили на сайті районної адміністрації.

За повідомленням, щасливим власником бронзового монумента став єдиний покупець, який не пошкодував за нього суми початкової вартості 253 тисячу 931 гривню. Пам'ятник Іллічу виготовлений повністю із бронзи та має вагу понад 700 кілограмів.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", звичайний киянин одного разу вранці зустрів у метро звичайну людини у футболці зі Сталіним. І це не дуже добре закінчилося для другого.

Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що після створення Помісної церкви Українській православній церкві Московського патріархату (УПЦ МП, – ред.) доведеться змінити назву.