У Києві викрили та затримали злочинну групу, в яку входили четверо співробітників легального підприємства "Київтранспарксервіс". Група займалася тим, що системно вимагала з підприємців гроші за розміщення парковок в Києві. За можливість облаштувати паркувальний майданчик злочинці вимагали від 500 до 700 доларів.

Організатором схеми виявився головний спеціаліст відділу "Київтранспарксервісу". Допомагали йому ще двоє начальників відділів та один фахівець.

Як повідомляє прокуратура Києва, передбачуваного учасника групи вдалося затримати при отриманні чергового "траншу" в 33,6 тис. гривень. Надалі відбулися ще два затримання. Четвертого учасника схеми виявили в столичному аеропорту, куди він прилетів після закордонної поїздки. Проведені обшуки в службових приміщеннях КП "Київтранспарксервіс", місцем проживання затриманих і в їх автомобілях.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Затриманим буде інкримінуватися стаття про хабарі, отриманих організованою групою (ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 368 КК України).

Раніше повідомлялося, що водіїв нарешті почули – Верховна Рада таки змогла підтримати закон про "євробляхи". Але цьому передували численні акції протесту в урядовому кварталі столиці, де активісти вимагали внести правки в документ, який фактично мало кого влаштовував. Що ж отримали в підсумку і таку вигідну пропозицію зробили депутати?

В цілому сума розмитнення автомобіля має три складові: акцизний податок, ввізне мито і податок на додану вартість (ПДВ).

Ввізне мито на автомобілі з ЄС станом на 2018 рік становить 7,3%, в наступному році має бути ще нижче. ПДВ становить 20% від загальної суми вартості автомобіля, акцизу і мита.

Нагадаємо, раніше автохам заблокував рух швидкої, а далі зробив неймовірне.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Києві стався інцидент за участю чергового "героя паркування".

Також Знай.uа" писав, горе-водій перекрив виїзд з двору, через що утворилася величезна пробка на Хмельницького. Швидка, яку викликали до однієї з мешканок будинку, не змогла заїхати у двір.