На днях у Києві правоохоронці затримали жінку, яка замість таблеток для схуднення через інтернет-магазин продавала довірливим покупцям психотропну речовину сибутрамін. Про це повідомили в прес-службі прокуратури столиці.

Сибутрамін дійсно призначають людям з ожирінням. Однак речовина та препарати, що його містять, заборонені до продажу в Україні та інших країнах через доведений несприятливий вплив на серцево-судинну систему.

"В ході досудового слідства задокументовано факт збуту 62 капсул зазначеного препарату, в якому, згідно з висновком експерта, маса сибутраміну становить 0,521 р. Вартість "препарату для схуднення становила 500 грн за 30 капсул", – йдеться у повідомленні.

У поліції також повідомили, що провели обшук за місцем проживання 35-річної харків'янки, в ході якого виявили та вилучили 31 блістер зазначеного продукту, банківську картку, на яку перераховувалися кошти, комп'ютерну техніку та інше.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Жінку затримали в порядку ст. 208 КПК України і повідомили про підозру у ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконний збут психотропної речовини, вчинений повторно) і зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зазначимо, сибутрамін – засіб для лікування ожиріння, мають безліч побічних ефектів. Механізм його дії обумовлений вибірковим пригніченням зворотного захоплення серотоніну, норадреналіну, допаміну. Він прискорює наступ, подовжує відчуття насичення, що призводить до зменшення споживання їжі. Також збільшує витрату енергії за рахунок стимуляції процесу термогенезу (утворення тепла) шляхом активації 3-адренорецепторів.

При лікуванні препаратом підвищується артеріальний тиск і пульс у спокої. При регулярному вживанні викликає порушення роботи серцево-судинної системи.

Нагадаємо, біля Хмельницького на величезному імпровізованому багатті спалили фактично тонну наркотичних речовин. Правоохоронці вже встигли повідомити, що на вогнище потрапили наркотичні засоби, психотропні речовини та їх аналоги, які вилучили під час кримінального розслідування.

Як повідомляв портал "Знай.uа", друга фаза клінічних випробувань MDMA в якості засобу лікування від посттравматичного стресового розладу (ПТСР) продемонструвала вражаючі результати — у 76 % учасників експерименту спостерігалися помітні поліпшення протягом 12 місяців.

Також "Знай.uа" писав, у Великобританії з четверга, 1 листопада, офіційно легалізовано продаж марихуани за призначенням лікаря. Наприклад, конопляну олію призначають дітям з тяжкою формою епілепсії, пацієнтам з хронічним болем.