Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" обіцяє до кінця цього року не підвищувати тарифи на теплову енергію для населення.

Про це повідомляє видання "Хвиля", посилаючись на інформацію прес-служби компанії.

Після громадського обговорення наявних тарифів на виробництво теплової енергії на грудень 2018 року керівництво комунального підприємства "Київтеплоенерго" вирішило не підвищувати тарифи на тепло для населення до кінця цього року.


"У зв'язку з підвищенням ціни на природний газ "Київтеплоенерго" ініціювало громадське обговорення щодо коригування діючих тарифів на виробництво теплової енергії на ТЕЦ на грудень 2018 року. Проект стосувався тарифів на виробництво теплової енергії для категорії "населення" і "релігійні організації". Однак, з огляду на тривалу процедуру розгляду проекту тарифів в НКРЕКУ, 30 календарних днів, "Київтеплоенерго" прийняло рішення, що до кінця 2018 року тарифи не змінюватимуться", - йдеться в повідомленні.

У компанії зазначили, що 90% тарифу на виробництво теплової енергії становить паливо (природний газ). Тому, після підвищення ціни на газ, пропорційно до неї коригується і вартість виробництва теплової енергії.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, жителі столиці незадоволені зростанням тарифів і близькі до акцій протесту. За словами киян, з таким зростанням цін непогано було б підвищити ще й зарплати і знизити ціни на продукти. Якщо подібна тенденція збережеться і ціна не буде скоригована, незабаром нам доведеться харчуватися самим лише теплом, кажуть жителі столиці.

Офіційну ціну тепла опублікувала прес-служба Київтеплоенерго в п'ятницю, 9 листопада. Всім киянам, в чиїх домах встановленоо теплолічильник, призначені тарифи 1354,78 грн за 1 Гкал з ПДВ.

Якщо у будинках лічильники не встановлені, то кияни платитимуть за тарифом 31.52 грн за 1 квадратний метр.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Кабміні пояснили, на скільки зростуть тарифи на тепло. За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, після подорожчання газу тарифи на тепло не можуть бути підвищені більш ніж на 16%.

Також "Знай.ua" писав, у Київтеплоенерго розповіли, коли зігріють столицю.