Київський метрополітен оголосив тендер на будівництво нової лінії метро на житловий масив Троєщина.

Про це повідомляє КП "Київський метрополітен".

Відомо, що столична влада вже оприлюднила необхідну інформацію у системі державних закупівель Prozorro.

Також у документації відзначено, що мова йде саме про будівництво Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену від Кільцевої дороги на житловий масив Вигурівщина-Троєщина.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Відомо, що у Prozorro поки оголосили про відкриті торги на кращий проект, а його вартість очікується на рівні 148,5 млн гривень. Термін завершення проектних робіт вказаний на 2018-19 роки. Початок аукціону попередньо планується провести на 30 листопада 2018.

Відзначається, що лінія метро повинна складати близько 14 станцій. Будівництво проводитиметься у дві черги, кожна з яких триватиме понад 3 роки. За попередньою оцінкою КМДА, вартість будівництва - 31,55 млрд гривень.

Разом з тим варто відзначити, що киянам тепер стане простіше придбати квиток для проїзду в метро. Так, у столичному метрополітені в касах станції з'явилися нові термінали.

Відомо, що столичне метро спільно з "Укрсиббанком" запустило в роботу банківські термінали.

"Тепер пасажири зможуть придбати і поповнити карту метро або проїзний квиток без використання готівкових грошей", - повідомили на сайті київського метрополітену.

Над касами разом з терміналами з'явилися зелені наклейки "Розрахуйся карткою". Однак, за покупку жетона не можна буде розрахуватися карткою, оскільки їх вже виводять з обігу. У даний момент також працюють над запуском функції MetroPass, поки що вона доступна на станції "Кловська".

Також варто відзначити, що обіцяне та довгоочікуване містянами метро у столичному районі Троєщини таки збудують.

Чиновник розповів, що китайська компанія підтвердила будівництво четвертої гілки метро, яка з'єднає Троєщину з іншими районами столиці. Офіційний лист від China Railway International Group з техніко-економічним обґрунтуванням було отримано столичними чиновниками.

Нагадаємо, водій BMW на ходу врізався у залізницю під Запоріжжям.

Як повідомляв "Знай.ua", київські таксисти жорстко наживаються на негоді, шокуючі ціни.

Також "Знай.ua" писав, що влада готується зносити цілі мікрорайони, мільйони українців залишаться на вулиці.

Подільсько-Воскресенський міст добудують за 2 роки, а вже потім - метро на Троєщину