Столичний суд пішов назустріч Московському патріархату. Окружний адміністративний суд Києва підтримав позов релігійної громади УПЦ МП щодо права власності на нерухомість.

Релігійній громаді залишається монастир-самобуд біля фундаменту Десятинної церкви.

УПЦ МП подала в адміністративний суд Києва позов щодо будівель, споруджених УПЦ МП у 2012 році на території Національного музею історії України. У володіння релігійної громади в лютому 2012-го були передані три тимчасові споруди Мафу. Однак у держреєстрі речових прав числиться капітальна споруда вдвічі більше за площею.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Міністерство культури України, Національний музей історії України та народний депутат Ігор Луценко подали позов про скасування реєстрації права власності на Мафи.

Адвокат релігійної громади на суді заявив про те, що раніше у заступника міністра юстиції не було відповідних повноважень визнавати, що самобуд був зареєстрований з порушеннями. Це стало підставою для вирішення судом питання на користь УПЦ МП.

"Звичайно, я задоволений рішенням суду. З самого початку наголошував, що це виключно політичний процес, який потрібен людям, які його почали, щоб постійно бути в телеефірі. Національний історичний музей розуміє, що вже пройшов значний термін. З 2013 року визнано право власності, тому позов був поданий з політичних мотивів. Ми оскаржимо лист, тому що у заступника міністра юстиції відсутні повноваження визначати, законно видане право власності чи ні", - повідомив адвокат.

Суддя Євген Аблов на підставі того, що в судовому процесі оспорюються повноваження заступника міністра, виніс рішення на підтримку релігійної громади УПЦ МП. Виробництво про скасування реєстрації права власності на МАФ призупинено.
Раніше Знай.ua писав про те, що наближається чорна дата в історії України - вшанування чергової річниці нелюдської трагедії Голодомору 1932-1933 років.
Знай.uа повідомляв, що на днях ще одні представники світового православ'я станцювали під дудку РПЦ про надання автокефалії Україні.