У Києві не вщухає скандал навколо виявленої прослушки у Центральній синагозі, що знаходиться на Шота Руставелі.

Головний рабин України і Києва Моше Реувен Асман прокоментував заяву Національного антикорупційного бюро про прослуховування центральної синагоги.

Про це він повідомив в Facebook.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Зокрема, мова йде про заяву НАБУ про те, що прослушку здійснювали співробітники іншого правоохоронного органу.

НАБУ
НАБУ

Головний рабин столиці заявив, що відео, опубліковане днями у ЗМІ, не є повним, томі інформація на ньому подана викривлено. Він підкреслив, що громада уважно перевірила інформацію, фото та відеозаписи, оприлюднені у мережі.

"У рамках здійснення ретельної перевірки, в тому числі при технічній допомозі наших ізраїльських колег, використовуючи метод розпізнання осіб і образів новітньою системою" Аnyvision "було встановлено, що представлені фото з ймовірністю 99.97% відповідають наступним громадянам: Корбан Ярослав Ігорович (згідно з декларацією Назка, є співробітником НАБУ і отримав дохід від організації в розмірі 336 115 гривень за 2017 рік); Данчішіна Ірина Миколаївна (згідно з декларацією Назка, є співробітником НАБУ і отримала дохід від організації в розмірі 336 115 гривень за 2017 рік) ", - заявив він.

Окрім того Моше Реувен Асман зазначив, що експертиза встановила IP-адреси, з яких були здійснені атаки на системи безпеки, а також здійснювалися тимчасові відключення відеоспостереження.

"У рамках інтересу безпеки нашої країни і забезпечення прав громадян ми готові прийняти пропозиції про зустріч з усіма компетентними особами. Молитовний будинок відкритий для молитви і каяття для всіх бажаючих, включаючи керівництво правоохоронних органів, в незалежності від приналежності до релігійних чи інших громадам. Зазначена ситуація вже взята на контроль на найвищому національному та міжнародному рівні ", - написав голова єврейської спільноти.

Нагадаємо, у Національному антикорупційному бюро України розповіли, хто проводив стеження за Центральною синагогою Києва, в якій звинувачували агентів бюро.

Раніше Знай.uа писав про те, що Після того, як Ізраїль досяг домовленості з палестинським рухом ХАМАС про припинення вогню, міністр оборони країни Авігдор Ліберман заявив, що йде з посади.

Також Знай.uа повідомляв, що гучний скандал спалахнув навколо першого директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника.