У Києві на форумі "Social Media Week" виступив мер міста Віталій Кличко. Питання на нього посипалися практично з усіх боків – і не дивно, людей цікавило, коли нарешті дадуть гарячу воду і увімкнуть опалення. На що Кличко відповів у своєрідній йому манері, киваючи на інших "винуватців".

"В місті Києві газ отримуємо тільки від одного монополіста – це "Нафтогаз", а він нам починає викручувати руки і казати про заборгованості однієї компанії, іншої, там дуже складна схема і тому це війна міського голови з тим, щоб нам дали газ, щоб була гаряча вода", - заявив він.

Можна не старатися, все одно обріжуть газ, жартували у залі, відреагувавши на "скарги Кличка", як повідомляє спеціальний кореспондент "Знай.ua" з місця подій.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

"А про те, щоб "холодна вода стала гарячою, її треба підігріти" – це заготовочки? Ви наперед з командою продумали?", - не вгавала цікавість присутність.

Кличко не знайшов нічого кращого, як скинути всі біди на журналістів, які, мовляв, пишуть багато "зайвого", а потім у мережі про нього ходять численні меми, хоча всі вони – з реальних слів мера.

Натякнув Кличко і на "вигоду" бюджету, машини, які виставляються на аукціон. Цифри, названі мером, вражають, але ситуація в місті від того не значно покращилося. Зима показала, що дороги у плачевному стані, а снігоприбиральної техніки не вистачає.

"300 автівок біля КМДА? Я кажу ні, зараз заборонено продавати. За рік місто зібрало 280 тисяч гривень з цих машин, кажу – все. Перший лот біля метро Арсенальна – 600 тисяч, одна вулиця дає які лоти – до 10 мільйонів. А ті МАФи, які стоять по старим угодам – 30 тисяч. Де справедливість?".

До речі, Кличко пропонує киянам також забути про комунальників і прибирати у під'їздах самим, хоча всі сплачують кошти на утримання будинку та території біля неї.

Дивіться: Виступ Віталія Кличка на форумі у Києві

Нагадаємо, на сесії Київради в якості невідкладного був винесений проект рішення про погодження Марини Хонди на посаду заступника голови Київської міської державної адміністрації з питань самоврядних повноважень. Як повідомляв "Знай.ua", Київська влада збирається боротися з екологічною катастрофою, для початку експерти проведуть моніторинг якості повітря. Також "Знай.ua" писав, нардепи попросили Кличка не зганьбитися перед трансгендерами.