Київська міська державна адміністрація почала громадські обговорення підвищення нових тарифів на централізоване опалення і гарячу воду для клієнтів "Київтеплоенерго". Про це йдеться в повідомленні "Київтеплоенерго", опублікованому в комунальній газеті "Хрещатик" 16 листопада. Передає Хвиля.

Тарифи будуть змінені з 1 січня 2019 року для населення і бюджетних установ Києва. Так опалення подорожчає на 22,3% з 1 354,78 до 1 656,67 гривень/Гкал для будинків з лічильниками тепла і з 31,52 до 38,55 гривень/кв. м для тих, хто не обладнав подібними приладами.

Тариф на централізоване постачання гарячої води для населення пропонується підвищити на 22,5% — з 80,59 до 98,76 гривень/куб. м при підключенні рушникосушки до системи гарячого водопостачання та з 74,52 гривні до 91,34 гривні за кубічний метр без рушникосушки.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

У нежитловому секторі також підвищаться тарифи. Найвищий передбачається для релігійних організацій - піднімуть на 98,7% - з 50 до 99,37 гривні за кубічний метр Для бюджетних установ ціна зросте на 1% (до 99,75 гривні), для інших споживачів - на 0,8% (до 99,4 гривні за кубічний метр).

Зазначимо, Знай.uа дізнавалися, які райони Києва є найбільш проблемними і скільки зараз людей залишається без гарячої води.

Переглянувши перелік звернень на офіційному сайті КБУ "Контактний центр міста Києва 1551, відразу можна знайти скарги на відсутність гарячого водопостачання. Одним з останніх стала заява від мешканців будинку на вул. Святошинській, 4.

Дана проблема стала об'єднуючою для жителів Києва – на відсутність теплої води скаржаться жителі спальних районів, так і центру міста.

Нагадаємо, у Києві на форумі "Social Media Week" виступив мер міста Віталій Кличко. Питання на нього посипалися практично зі всіх сторін – і не дивно, людей цікавило, коли нарешті дадуть гарячу воду і включать опалення.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Кабінет міністрів України провів засідання в середу, прийнявши рішення про те, що вводиться повна заборона на відключення газу та енергопостачання теплопостачальних підприємств у період опалення.

Також "Знай.uа" писав, через борги теплопостачальних підприємств перед НАК "Нафтогаз України", в 12 містах немає можливості запустити опалювальний сезон.