Перший снігопад у столиці спричинив справжній апокаліпсис. За півдня сталося понад три сотні ДТП, а все тому, що багато водії не потурбували завчасно перевзути своїх залізних коней у зимову гуму. І одразу ж на СТО вишикувались черги, а ціни стрибнули вище неба.

І хоча минув тиждень, ажіотаж не спадає, та й ціни майстри не поспішають знижувати. У чому причина, розповыдають "Факти".

автосервіс

"До 14 листопада, коли в Києві розпочався перший снігопад, я не міг поміняти "гуму" на своєму авто, так як банально не було грошей на купівлю зимових покришок. Тому користувався громадським транспортом, — говорить Артем Назаренко. - Але так як робота в подальшому передбачає далекі поїздки на авто, довелося розщедритися. Сподіваючись, що за тиждень вже всі адепти літньої гуми "перевзулися", приїхав на шиномонтаж. Але виявилося, що у них все розписано практично на тиждень вперед. І така ситуація на багатьох київських СТО. Тому мені порекомендували їхати в Бровари, де черги хоч і довгі (до півтора десятків авто), але живі", - розповів киянин Артем.

заміна гуми

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Самі ж працівники шиномонтажу не заперечують слів клієнтів. На питання, чи "перевзутися", майстри відповідали, що у них все розписано на три-чотири дні вперед. Правда, на деяких станціях обслуговування пропонували як варіант виконання термінової роботи. Однак за таку послугу до вартості варто додати тисячу гривень за "терміновість".

Винахідливі власники СТО на тлі шаленого ажіотажу раптово накрутили ціни на 10—15%. Майстер на одній зі станцій пояснив таке підвищення так: "Ті, хто не поспішав змінювати "гуму" у належний час і чекав першого снігопаду, нехай тепер нам доплачують за роботу на холоді".

Тим, у кого зимові покришки вже встановлені на диски, спеціалісти радять на витрачатися та замінити гуму самостійно вдома.

"Також не варто вестися на найбільший" разводняк ", яким користуються майстри на шиномонтажах, наполегливо рекомендуючи накачати колеса ... азотом. Адже суміш, яку вони гордо називають "азотом", містить не більше 15% цього газу, а все інше - це звичайне повітря. Та й накачувати шини азотом має сенс тільки для гонок на треку, а для їзди на звичайних дорогах - це трата зайвої сотні гривень ", - додав автоексперт.

Нагадаємо, водіям дали кілька порад, як заощадити на автострахуванні.

Як повідомляв портал Знай.ua, українців попередили про погіршення погодних умов, водіям слід бути обережними.

Також Знай.ua писав про те, що у Дніпрі сталась кривава автотроща. У місивіз 10 авто постраждали люди.

Дивіться: Сніговий апокаліпсис у Києві. Сотні ДТП за день