На території урочища "Лиса гора" в Голосіївському районі Києва співробітникам Державної служби з надзвичайних ситуацій вдалося виявити і знешкодити боєприпас часів Другої світової війни – мінометну міну.

Про це повідомляє Держнс в Києві.

"Група піротехнічних робіт 1 Спеціального центру швидкого реагування та гуманітарного розмінування виявлений боєприпас вилучила та знищила на полігоні", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що з початку 2018 року на території Києва було вилучено і знищено 1827 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Раніше повідомлялося, що мінометну міну часів Другої світової війни знайшли у старому будинку в с. Тур'я Пасіка Перечинського району,

"В Перечинскую поліцію звернувся із заявою 59-річний житель м. Ужгород. Чоловік придбав у селі Тур'я Пасіка старий будинок, в якому виявив вибухівку", - повідомляють у відділі комунікації ГУ ПП в Закарпатській області.

На місце події прибули поліцейські і вибухотехнічна служба ДСНС.

Мінометну міну вилучили та знешкодили на полігоні в Ужгородському районі.

Нагадаємо, Путін передав бойовикам невідоме потужна зброя. Снаряди залишають після себе величезні воронки.

Як повідомляв Знай. ua, українці створили перший в світі газовий міномет. Українські фахівці створили міномет, що не має аналогів у світі. Працює установка без використання пороху.

Знай. ua писав, що закарпатець знайшов міну в нещодавно купленому будинку. Чоловік купив будинок із міною часів Другої світової війни.