У Києві знову зросте тариф на вивезення сміття. Згідно з проектом розпорядження, опублікованому на сайті КМДА, ціни піднімуться на 27%. Про це передає Київ у місті.

В КП "Київкомунсервіс" підвищення тарифом пояснили досить просто: мінімальна зарплата в 2019 році зросте до 4173 грн. Це, в свою чергу, потягне за собою збільшення витрат підприємства на зарплатню працівників. На підвищення тарифу вплинуло подорожчання послуг із захоронення відходів на полігоні №6 і спалювання сміття на заводі "Енергія".

Скільки ми будемо платити

Побутове сміття, загальна ціна:

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

було - 115,09

стало - 159,1

Побутове сміття, ціна за одного мешканця в квартирі:

було - 20-25

стало - 26-32

Вивезення великогабаритного сміття:

було - 115

стало - 195

Раніше повідомлялося, що значну частину населення України в цьому опалювальному сезоні відріжуть від субсидій, а монетизувати будуть далеко не всі.

Що буде з субсидіями, як будуть повертатися гроші і як будуть карати боржників, - пише "Інформатор".

СУБСИДІЇ ДЛЯ ОБРАНИХ

За словами експерта, зараз уряд розробляє систему повернення "живих грошей" українцям, які в минулі сезони заощадили субсидії.

"Відповідно до нього міністерство соціальної політики з 1 січня почне віддавати субсидії, тим, хто звернувся за нею вперше, у монетизованому вигляді. Тим, хто звернувся за субсидіями за заявами, поданими до Нового року, будуть нараховувати у звичайному порядку. Крок абсолютно правильний, тому що відразу перевести 5 або 6 мільйонів домогосподарств на монетизовану форму просто технічно нереально", - зазначає директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко.

Нагадаємо, українцям пояснили, що буде з соціальними сиплатами в умовах воєнного стану.

Як повідомляв портал Знай.ua, на які пільги в 2019 році можуть розраховувати громадяни.

Також Знай.ua писав про те, що експерти пояснили слабкі місця закону про держбюджет 2019.