Київрада на черговому засіданні в рамках декомунізації перейменула ще одну вулицю в столицці. Так з карти міста зникне Тверська.

Це рішення підтримали своїми голосами 79 депутатів.

Вулицю назвали на честь Єжи Гедройца – видатного польського публіциста і громадського діяча, активного прихильника польсько-українського співробітництва, який був противником взаємних територіальних претензій.

вулиця Тверська

Нагадуємо, вулиця Єжи Гедройца (Тверська) знаходиться в Голосіївському районі Києва біля станції метро "Палац Україна".

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нещодавно також було перейменовано вулицю Маршала Жукова в Деснянському районі столиці у вулицю Кубанської України. Нову назву було вибрано для відновлення історичної пам'яті про козачому державне утворення на Кубані.

Крім того, вулицю Мельникова у Шевченківському районі Києва, перейменована на честь українського кінорежисера Юрія Іллєнка. Іллєнко – талановитий український кінорежисер, кінооператор, сценарист, актор, продюсер, автор кількох кінострічок. Він є народним артистом України, єдиним від нашої країни академіком Європейської кіноакадемії, кинопедагогом.

Куди поділись Леніни

Українській історик і голова "Українського інституту національної пам'яті" Володимир В'ятрович розповів, що знесені памятники та бюсти вождю пролетаріату Володимиру Леніну відправляють не на так зване "кладовище". Їх долю вирішує громада.

Нагадаємо, влада готується до переймеування Дніпропетровської області. Раніше пропонувалося дати їй стару історичну назві - Січеславська. Однак депутати провалил голосування. Однак Петро Порошенко запропонував перейменувати на Дніпровську.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Закарпаттю хочуть повернути автентичну назву - Подкарпатська Русь, яка мала місце ще до початку панування на території радянської влади.

Також Знай.ua писав, що свято 8 березня в Україні скасують. На зміну прийде інше, за словами авторів проекту, ще яскравіше та цікавіше.

Дивіться: Декомунізація в Україні. Результати та задачі