У вівторок, 4 грудня, у Києві на тепломережах та колекторі сталися серйозні "аварійні ситуації".

Так, 772 житлових будинки залишилися без опалення і гарячої води. Про це повідомляє прес-служба Київтеплоенерго, передає "Хвиля".

Як з'ясувалося, виявився пошкодженим колектор по Чоколовському проспекту і тепломережа на вулицях Червонозаводській і Щусєва. Варто відзначити, що крім житлових будинків, без теплопостачання залишилися 35 дитячих садків, 15 шкіл і 204 відомства.

На даний момент аварійні бригади працюють на місцях пошкоджень. У Київтеплоенерго обіцяють закінчити ремонтні роботи протягом доби.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Раніше повідомлялося, що тариф на опалення для українців зовсім скоро може збільшитися на 17,1%. Це пов'язано з тим, що природний газ цієї осені значно подорожчав. Про це повідомляє Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ).

"За попередніми розрахунками НКРЭКУ, зробленим з урахуванням вимог чинного законодавства, для ліцензіатів комісії тарифи на теплову енергію для потреб населення збільшаться в середньому на 17,1%", — вказується в повідомленні.

Також у Нацкомісії уточнили, що середня вартість послуги централізованого опалення (зокрема для двокімнатної квартири) збільшиться з 975 до 1136 грн. Отже, тариф на опалення збільшиться на 161 гривню.

Нагадаємо, що жителям Києва потрібно готуватися до нового комунального удару. Вже через місяць, з приходом нового року, знову піднімуть тарифи. Підвищення тарифів на опалення і гарячу воду очікується на рівні 18%. Документ набуде чинності з 1 січня 2019 року.

Як повідомляв портал Знай.uа, на кінець грудня 2017 року українці заборгували за ЖКП 32,3 млрд грн. У тому числі заборгованість населення з оплати за газопостачання склала 12,4 млрд грн, за централізоване опалення та гаряче водопостачання - 11,1 млрд грн.

Також портал Знай.uа писав, що в українців з'явилася можливість платити за газ менше. Споживачам можуть перерахувати суми в платіжках за блакитне паливо за жовтень.