Столична влада подарували киянам ще одне свято. З наступного року кожну третю суботу травня Київ відзначатиме День сусіда.

Про це повідомили представники Київської міської адміністрації.

Це рішення підтримали 86 депутатів Київради.

Прикладом став Європейський день сусіда. Його відзначають в більшості країн ЄС. У цей день жителі міст самостійно влаштовують святкові заходи біля своїх будинків, організовують пікніки, ярмарки та концерти. Запрошують совїх сусідів та разом провдять час, спілкуються, готують на грилі і т. Ця дата також припадає на святкування Дня Європи.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Представники влади хочуть, щоб даний захід сприяв розвиткові добросусідських відносин між мешканцями Києва. То дого ж для киян у Кличка планують розробити спеціальну програму святкування.

"В Парижі у 1999 році відбувся перший День сусіда. І він був спрямований на боротьбу з таким соціальним явищем як самотність у великому місті. З 2003 року День сусіда став загальноєвропейською практикою і сьогодні він відзначається у 50-ти країнах світу. Цей захід — не просто знайомство з жителями свого будинку. У його коренях більш глибока суть: люди організовуються і влаштовують, наприклад, спільні домашні дитячі садки, допомагають малозабезпеченим сусідам, вирішують проблеми з працевлаштуванням. Тобто День сусіда — вагоме і вкрай необхідне соціальне захід ", — зазначила ініціатор проекту рішення, депутат Київради Людмила Костенко.

А поки до Дня сусіда ще довго, варто подумати про свята, які порадують нас зовсім скоро. Ми підготували для вас список заходів, які пройдуть в Києві під час святкувань Нового року 2019.

Нагадаємо, в рамках програми декомунізації українська влада вирішила скасувати Міжнародний жіночий день - 8 березня. Історик Володимир В’ятрович днями заявив, що в майбутньому це свято має змінити свій формат.Ця новина розділила українців на два ворожих табори.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Києві зявилась вулиця з іменем відомого польського письменника Єжи Гедройца. В рамках декомунізації перейменували вулицю Тверську, що у Голосіївському районі.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, куди поділись пам'ятники та бюсти Володимиру Леніну, який прибрали з площ міст та сіл.

Дивіться: Декомунізація в Україні. "За" і "Проти" 8 березня