Підготовка головної новорічної локації країни вже розпочалася. Традиційно, тисячі українців зможуть зустріти 2019 рік на Софійській площі, де на відвідувачів 19 грудня чекатиме відкриття Країни Північного Сяйва. Знай.uaдізнавалися, що наразі вже вдалося сконструювати та як відбувається процес збирання обіцянки 25-метрової "міксованої" ялинки.

Над "пухнастою" працювали цілодобово півтори доби

За словами організаторів, цьогорічна зелена "красуня" поєднуватиме в собі і живі, і штучні частини. Прийшовши на місце, ми не побачили штучних гілок – наразі ялинку практично встановлено і усі гілки на ній зроблені із живих сосен.

"Над зведенням "пухнастої" ми працювали цілодобово впродовж 1, 5 доби. Вдень працювала моя бригада, а вночі – наші колеги. Загалом, для створення єдиного дерева було використано близько 500 сосен", – розповідає один з робочих, що наразі працює на Софійській площі.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Майже всі дерева вдалося поєднати у цілісну композицію – поруч залишилося кілька десятків сосен та ялинок, які будуть використані для прикрашання нижньої частини ялинки.

За словами організаторів, довкола нижньої частини дерева буде облаштовано великий екран, завдовжки у 50 метрів. На ньому цілодобово можна буде бачити полярне сяйво. До того ж, тут транслюватимуться привітання з Новим роком на різних мовах Світу.

Зараз же на місці майбутнього екрану – великі бетонні блоки, що одночасно виконують роль підставки, заввишки у понад кілька метрів.

Поруч із фонтаном та ялинкою тривають роботи зі створення великої дерев'яної конструкції, схожої на сцену.

Експреса не видно, але фонтан вже з'являється

Однією із головних особливостей цьогорічного дизайну площі стане новорічний експрес, який курсуватиме уздовж великого круглого сяючого фонтану.

Хоч різдвяного поїзда ще не видно, але майданчик для нього вже почали облаштовувати. Розташовується він прямісінько біля пам’ятнику Богдану Хмельницькому.

Нині тут ведуться роботи зі зведення фонтану. Спіральний каркас вже збудовано.

"Зараз ми займаємося облаштуванням, так би мовити, "сяючого ефекту". По контуру каркасу буде вплетена світлодіодна стрічка, довжиною у 1 кілометр", – повідомили нам робочі.

На Володимирському проїзді – "засніжило"

Невдовзі прогулятися від Софійської до Михайлівської площі можна буде під сяючими велетенськими сніжинками.

Над пішохідною частиною на Володимирському проїзді вже встановлено 6-метрові конструкції.

"У попередні роки нічого особливого зроблено не було – ялинка, кіоски на ярмарку і все. А ці прикраси мені сподобалися – таке і іноземцям не стидно показати", – ділиться з нами киянка Ольга Радунець.

Що ж стосується ярмарку, то його також почали зводити.

Наразі на Володимирському проїзді облаштовано більше 10 кіосків та роботи ще тривають.

Деяка частина розташована на Софійській площі.

Встановлення обіцяної 90-метрової гірки, яка має стати головною родзинкою новорічної локації, ще не почалося. Тож про хід робіт дізнавайтеся у подальшому на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав про те, що під КМДА – сотні нахабних водіїв-порушників: "Аби не пустити до мерії, на людей насилають наряди поліції, а мажорів та кумів ніхто не штрафує!".

Також Знай.ua повідомляв, що у Києві перекриють дороги через приїзд Грибаускайте: повний список.