Столичні ЗМІ нещодавно повідомляли, що в Києві розпочав роботу бот, який стежить за чистотою повітря. Його робота полягає у вимірюванні даних та попередження населення, якщо рівень забруднення небезпечний для здоров'я людини.

Так, на початку поточного тижня він повідомив киянам, що виходити на вулицю і відкривати вікна протипоказано. Попередження від чат-бота прийшло о 21:28, 10 грудня. Про це пишуть столичні журналісти.

У програмі повідомлялося, що індекс рівня забрудненості повітря в столиці — 106. Якщо поглянути на таблицю, то даний показник становить серйозну загрозу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Варто нагадати той факт, що бот "Індекс якості повітря у Києві" з'явився в Telegram. Розробником програми є Любомир Мілевський. Бот доступний на смартфонах, а також в онлайн версії на ПК. Індекс якості повітря у Києві додаток показує за американським стандартом EPA.

Таблиця індексів з розшифровкою:

-Від 0 до 50: гуляйте, займайтеся спортом

-Від 51 до 100: ризик незначний, гуляйте, провітрюйте приміщення на короткий час

-Від 101 до 150: є ризик для здоров'я, без потреби не виходьте з дому і не провітрюйте приміщення

-Більше 151: небезпечно виходити на вулицю без захисної маски

Варто нагадати, що певні хімікати впливають на розміри пеніса у чоловіків. До такого несподіваного висновку прийшла команда вчених з університету Падуї в Італії після аналізу впливу ПФУ (перфторвуглероди) на рівень тестостерону в організмі людини. Результати експертизи показали, хімікати можуть призвести до того, що статеві органи стають "коротше і тонше". І цей ефект проявляється не тільки в утробі матері. ПФУ можуть надавати токсичну дію і на підлітків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зовнішнє міське освітлення може спровокувати безсоння у літніх людей. До такого висновку прийшли корейські вчені після того, як знайшли закономірність між збільшенням рівня освітлення в нічний час і кількістю виписаних рецептів на снодійне.

Нагадаємо, медики навчилися зволожувати очі за допомогою зондів у носі.

Як повідомляв Знай.uа вчені пояснили, як онкологія береться буквально з повітря.

Знай.uа писав, унікальний пристрій допоможе світу перемогти смертельну хворобу.