Незважаючи на те, що основним питанням пленарного засідання Київради, що триває впродовж 13 грудня, під час обговорень прозвучала вражаюча новина про нічний напад у центрі Києва на учасника АТО. І головним героєм озвученої кримінальної історії став ніхто інший, як столичний мер Віталій Кличко. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Гучне звинувачення у причетності голови КМДА повідомив один з міських депутатів.

"Мені стало відомо – вночі було побито учасника бойових дій, журналіста та мого друга – Бригадира Сергія Яковича. З його слів, близько з 1 години до 2 години ночі він проводив зйомку на вул. Б. Хмельницького біля оперного театру і зняв Ваш кортеж. Після цього на нього було скоєно напад Вашими охоронцями, яких він знає особисто в обличчя", – звернувся до мера під час пленарного засідання депутат Київради Олексій Новіков.

Та, за словами Олексія Новікова, одним залякуванням це не обійшлося.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Вони били його, примушували дати показання, що він нібито планував на Вас замах. Я просив би Вас, як публічну людину, як мера, очільника столиці, який має нести відповідальність за своїх приватних охоронців, дати своє бачення цієї ситуації", – зазначив Олексій Новіков.

На звинувачення Віталій Кличко відповів тільки кількома досить абстрактними реченнями.

"Однозначно зараз візьму на під контроль і зможу звітувати за цей випадок найближчим часом. Щоб отримати інформацію і щоб Ви також цю інформацію отримали", – повідомив голова КМДА.

А секретаря Київради Володимира Прокопіва Олексій Новіков попросив надати доручення звернутися до Посольства Німеччини, яке знаходиться через дорогу, щоб можна було взяти у них записи відеокамер і проаналізувати цей випадок. На що Прокопів дав згоду і обіцяв у найближчому майбутньому зробити все, щоб ці дані отримати.

Про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав, що стихія вирує: перший сніг і кілька десятків ДТП у Київській області.

Також Знай.ua писав про те, що новорічний Київ зіпсував українцям святковий настрій: "Потворні статуї та бридкий сніг".