Ще сонце не встигло вийти з-за снігових хмар, а в українській столиці на Софійській площі зібрався натовп людей. Всі чекають Об'єднавчого Собору.

Нагадаємо, що сьогодні, 15 грудня, повинна пройти одна з найзнаковіших подій для українського православ'я, вирішуватиметься доля української церкви.

Про це стало відомо завдяки повідомленням столичних журналістів, пише портал "Політека".

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Так, вже близько 9 ранку на площі перед собором зібралися тисячі людей. При цьому багато хто з них явно прийшли не самі: в центрі Києва з'явилася величезна кількість автобусів з регіональною реєстрацією, на яких в столицю звозили людей з інших регіонів.

Як повідомляється в Telegram-каналі Зрада чи Перемога, багато з присутніх на Софійській площі явно не знають, навіщо вони тут.

"В делегації з Рені кажуть, що їх "привезла адміністрація", і не можуть відповісти, кого вони бачать предстоятелем нової церкви. А жінка з українським прапором заявила журналісту "Громадського", що вона виступає за… митрополита Онуфрія (який, нагадаємо, відмовився їхати на собор)", — йдеться у повідомленні.

У зв'язку з масовим скупченням народу на площі посилили заходи безпеки. Поліція перекрила під'їзди до площі і патрулює вулиці. Потрапити на площу можна тільки після проходження металошукачів і обшуку.

Варто нагадати, що близько 192 делегатів від трьох конфесій візьмуть участь в Об'єднавчому Соборі української православної церкви. Цю інформацію повідомляє РБК-Україна, посилаючись на джерело, що бере участь у процесі об'єднання. Так, УПЦ Київського Патріархату буде представлено 126 делегатами: 42 архієрея привезуть з собою по одному священику і мирянину.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в мережі з'явилися епічні фото з мітингу віруючих Української Православної Церкви Московського патріархату (УПЦ МП). У п'ятницю, 14 листопада, парафіяни УПЦ МП зібралися під будівлею Верховної Ради, щоб вимагати від уряду не втручатися в церковні справи – таким чином, вони також протестують проти отримання Україною Томосу про автокефалію.

Нагадаємо, Філарет пояснив, навіщо Україні потрібен Томос: "Той, хто служить ворогові - служить дияволу".

Як повідомляв Знай.uа Варфоломій відхрестився від церковного "престолу" України: у вас своїх вистачає.

Знай.uа писав, Патріарх Кирило набазікав Папі Римському і ООН на Україну.